Annonce
Varde

Varde Kommune er klar til at åbne daginstitutioner og skoler onsdag

Fra onsdag kommer der formentlig liv i børnehaverne igen, men under nye betingelser, som endnu ikke er kendte. Billedet er fra Regnbuen, Hornes børnehave, og er fra før coronakrisen. Arkivfoto: John Randeris
Fra tirsdag i næste uge foregår nødpasning i de institutioner eller hos den dagplejer, hvor børnene under skolealderen er normalt. Og fra onsdag er der åbent for alle børn til og med 5. klasse, som det ser ud nu.
Annonce

Varde Kommune: Varde Kommunes klare ambition er, at alle skoler, alle daginstitutioner og hele dagplejen er klar til at tage imod alle børn fra nul år og op til 5. klasse. Det fortæller kommunikationschef Steffen Kjær og dagtilbudschef Anette Brodde fra Varde Kommune.

Men betingelserne for det forblev ukendte tirsdagen igennem. Klokken 16 fortalte Anette Brodde, at hun ikke vidste, om der ville komme vejledninger tirsdag eller først onsdag.

- Vi håber da, at KL og regeringen arbejder hurtigt i dag med at komme med nogle udmeldinger til os, for der er ikke forfærdelig meget tid, siger Anette Brodde.

Annonce

Passes i egen institution

Allerede inden statsministerens udmelding mandag aften havde Varde Kommune besluttet sig for at slutte de hidtidige nødpasningsordninger. På tirsdag i næste uge foregår nødpasning i børnenes normale institutioner eller hos deres normale dagplejer. Onsdag får de så følgeskab af de andre børn i institutionen eller hos dagplejeren.

- Vi vil have åbent på alle matrikler fra på tirsdag, siger Anette Brodde.

I forhold til åbningen for alle børn onsdag kan det dog ske, at statsministeren efter påske aflyser genåbningen af skoler og dagtilbud igen. Det fortalte hun på pressemødet mandag aften, at det er en risiko, hvis folk ikke husker reglerne om eksempelvis at holde afstand i påsken.

Annonce

Mere plads og mere personale?

Mens kommunen venter på retningslinjerne, er arbejdet med at planlægge den nye hverdag gået i gang.

- Der er i hvert fald mange ting, vi skal være undersøgende omkring. Hvis vi for eksempel skal være ude så meget som muligt, så skal vi da i hvert fald tænke på, hvad der er af faciliteter i nærområdet ud over vores legepladser og sådan noget. Den slags kan vi forberede os på, siger hun.

Hun nævner også, at hvis børnene kun må være i små grupper, så bliver der brug for flere lokaler og måske også mere personale.

- Jo mindre grupper vi skal deles op i, jo mere personale skal der være, siger dagtilbudschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce