Annonce
Varde

Varde Kommune forbereder salg af Tippens bygninger

Sådan ser nogle af Tippens bygninger ud. Billedet er fra det tidspunkt, hvor Tippen lige var blevet indstillet til lukning. Arkivfoto: Morten Nielsen

Varde Kommune har ikke besluttet, hvad der skal ske med de tomme bygninger, hvor Tippen, en døgninstitution ved Ansager, havde til huse. Men kommunen er i gang med at forberede et eventuelt salg.

Ansager: Det er uafklaret, hvad der skal ske med Tippens bygninger, men kommunen overvejer et salg og går derfor i gang med at forberede det. Det fortæller borgmester Erik Buhl (V).

- Vi skal have en vurdering af prisen derude, og jeg har et forhandlingsmandat, hvis der kommer nogle, der vil købe det, siger han.

For omkring fem måneder siden blev det besluttet at lukke Tippen, der var en døgninstitution ved Ansager. Dengang sagde flere gruppeformænd, at de var åbne over for at lade Tippen blive erstattet af en ny døgninstitution i de samme bygninger.

Den idé er så droppet nu eller hvordan?

- Nej, den er ikke droppet. Vi undersøger, hvad der er af muligheder.

Erik Buhl (V) siger dog, at hvis det skal være en døgninstitution, så kunne det godt blive en privat døgninstitution.

Måske en efterskole

Tippen var en døgninstitution med en intern skole.

I øjeblikket er en gruppe i gang med at prøve at oprette en efterskole med unge med særlige behov, for eksempel udviklingshæmmede. Derfor er det naturligt at spekulere i, om Varde Kommune kunne finde på at sælge Tippen, der indeholder både administration, værelser og klasselokaler, til denne gruppe. Til det svarer Erik Buhl:

- Vi vil være meget positive, hvis de kommer og spørger. Det er der ingen hemmelighed i.

Erik Buhl fortæller, at hvis Tippen skal sælges, så er det så stor en bygning, at den skal i udbud. Det vil sige, at alle vil kunne byde på bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce