Annonce
Sydjylland

Varde Kommune har lige efter København landetes fleste overnattende gæster

I Syd- og Sønderjylland hedder den suveræne turismevinder Varde Kommune med 4,5 mio. overnatninger i Blåvand, Henne Strand og resten af kommunen. Men Sønderborg gør sig bemærket som den fjerde største turismekommune i området.

Regionalt: Det kommer næppe som den store overraskelse, at Varde Kommune også i 2018 kan bryste sig af at være den kommune i hele landet, der havde flest overnatninger i et feriehus - 3,4 millioner overnatninger blev det til. I top 10-listen over kommuner med flest overnatninger på landsplan finder man også Tønder og Billund på henholdsvis plads nummer 4 og 9, så Rømø og Lalandia står højt på danskernes prioriteringsliste.

Og som noget nyt overhaler Sønderborg i år Aarhus kommune i antal turismeovernatninger og får dermed 10.-pladsen over kommuner med flest turismeovernatninger. Sønderborg gør sig bemærket som den fjerde største turismekommune i området. Sønderborg har med 1,2 mio. overnatninger næsten lige så mange overnatninger som Esbjerg og Kolding tilsammen.

Annonce

En styrkeposition

- Turismen er uden tvivl en sydjysk styrkeposition, som er helt afgørende for landsdelen, ikke mindst i kraft af den vækst og de arbejdspladser, som turisterne skaber i overnatningsbranchen, på restauranterne, hos kulturinstitutioner og forlystelsesparker og hos den lokale købmand, konstaterer politisk konsulent i Dansk Erhverv, Anne Sina, i en pressemeddelelse.

- Derfor er det afgørende, at Sydjylland også i årene fremover formår at fastholde og udvikle sin popularitet blandt danske og udenlandske turister. Her kan eksempelvis 100-året for Genforeningen i 2020 være med til at tiltrække endnu flere turister til området, der vil opleve områdets spændende historie, siger politisk konsulent Anne Sina.

Flere penge i kassen

- Vi er lykkedes med de udviklings- og markedsføringsinitiativer, vi har sat i søen og det har medvirket til, at der er skabt flere overnatninger og at der er kommet flere penge i kassen ved vores virksomheder. Det er derfor afgørende, at vi holder fast i den positive udvikling vi er inde i, så vi fortsat kan tiltrække flere gæster til området og derved skabe øget omsætning ved vores virksomheder, siger direktør for Destination Sønderjylland, Karsten Justesen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce