Annonce
Varde

Alle møder aflyst: Kommune lukker ned

Langt flere end tidligere bliver i disse dage testet positiv for covid-19 i Varde Kommune. Derfor skal mange kommunale medarbejder nu arbejde hjemmefra igen. Foto: Mads Dalegaard
Varde Kommunes administration skal arbejde hjemmefra. Alle møder bliver aflyst eller vil foregå virtuelt. Det gælder også borgermøder.
Annonce

Varde Kommune: Varde Kommune er blandt den fjerdedel af kommunerne i landet, hvor flest er blevet smittet med covid-19 i løbet af den seneste uge, hvis man sætter det i forhold til befolkningstallet.

Fredagens tal fra Statens Serum Institut viser, at 27 har fået konstateret covid-19 i løbet af de seneste syv dage.

- De tal, vi ser nu, er skræmmende, siger borgmester Erik Buhl (V).

Samtidig har regeringen indført flere restriktioner.

De to ting bliver der reageret på. Frem til foreløbigt 4. oktober skal alle i Varde Kommunes administration arbejde hjemmefra.

- Varde Kommunes administration rykker til hjemmekontorerne igen. Det betyder også, at en lang række af de møder, som man ellers skulle have været til, kan blive aflyst eller kommer til at foregå virtuelt, siger kommunikationschef Steffen Kjær fra Varde Kommune.

Det gælder også borgermøder. Det bliver undersøgt møde for møde, om det skal aflyses eller holdes over internettet.

Annonce

Meget forbliver åbent

Det er kun administrationen, der skal arbejde hjemmefra. Skoler, børnehaver, plejehjem og så videre forbliver åbent.

- I foråret handlede det om at lukke samfundet ned, og mange af de ting, der foregår nu - må vi forstå - handler om at holde samfundet åbent. For at samfundet kan holdes åbent, så skal der være en begrænset kontaktflade mellem mennesker, siger Steffen Kjær.

På jobcentret skal medarbejderne som hovedregel også arbejde hjemmefra, så der er kun borgerrettede aktiviteter i nødvendigt omfang. Det bliver afklaret mandag, hvad "nødvendigt omfang" præcis vil sige.

Borgmester Erik Buhl opfordrer til at tage situationen alvorligt.

- Uanset hvor besværligt det må være, så følg de anvisninger, der kommer fra staten i de her dage, fordi jeg tror, de næste 10-15 dage er meget afgørende i forhold til, om vi får stoppet den stigning eller ej, siger han.


De tal, vi ser nu, er skræmmende.

Erik Buhl (V), borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce