Annonce
Varde

Varde Kommune uddeler 700.000 kroner til udvikling i hallerne

George Karraz øver sig i fitnesscentret i Form & Fritid Nørre Nebel i 2016. Blandt andet fitnessforholdene skal blive bedre, når idrætscentret udvider. Arkivfoto: Jacob Schultz

Varde Kommune: Kultur og Fritidsudvalget besluttede mandag eftermiddag, hvordan en pulje på 700.000 kroner skal fordeles til udvikling af idræts- og svømmehaller på tværs af kommunen. Det skriver Varde Kommune i en pressemeddelelse.

De selvejende haller har siden april haft mulighed for at søge midler i udviklingspuljen. Det resulterede i 14 ansøgninger, hvoraf 13 har fået tildelt støtte.

Blandt de kommende tiltag er specialdesignede springøvelsesskinner, som skal gøre Outrup Kultur og Idrætscenter endnu mere attraktiv for gymnaster. Og det bliver muligt at dyrke e-sport i Helle Hallen.

- Ansøgningerne afspejler både bredden og visionerne, som idrætten har i Varde Kommune. Næsten alle har fået et ja, og ansøgerne kan nu begynde at gøre deres tilbud endnu mere attraktive, siger Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, i pressemeddelelsen.

Det største beløb har Form & Fritid Nørre Nebel fået. Centret har fået 250.000 kroner som tilskud til en udvidelse til 8,7 millioner kroner. Den udvidelse kan du læse mere om senere i dag på jv.dk/varde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Esbjerg Kommune: Slut med balloner til børn efter kritik af kommunalt arrangement

Kolding

V og DF vender på en tallerken igen: Bekymring fra borgere får dem til at fravælge konsulenter på resultatløn

Annonce