Annonce
Varde

Varde Kommune vil sponsere Mariehaven igen

Helge Engelbrecht ejer Mariehaven, og han ses her på den store scene i haven i Ansager. Nu får han igen kommunen som sponsor. Arkivfoto: Lars Stokbro

Mariehaven får nu igen et kommunalt sponsorat, selvom det er en privat virksomhed. - Der er intet, der er i vejen for, at vi støtter noget, der er privat, siger borgmester Erik Buhl (V).

Varde Kommune: Økonomiudvalget har nu besluttet, hvem der får sponsorater de næste par år. Det er ikke længere ansøgninger, der er udgangspunktet, men en vurdering fra forvaltningen af, hvor Varde Kommune får bedst reklameværdi ud af at være sponsor.

Den model har betydet, at Mariehaven er kommet ind i varmen igen. Varde Kommune har tidligere været sponsor, men stoppede, fordi politikerne stillede krav om, at Mariehaven skulle være ejet af en fond og ikke af en privat mand, nemlig musiker Helge Engelbrecht.

Grundlæggende mener forvaltningen, at hvis Mariehaven skal behandles ud fra samme kriterier som andre, så er den berettiget til 100.000 kroner om året i 2019 og 2020. Politikerne har valgt at støtte op.

- Vi kan på ingen måde se bort fra Mariehaven, for der er ingen tvivl om, at Mariehaven når mange mennesker på landsdækkende tv. Vi skal sørge for at få noget strikket sammen, som vi kan stå på mål for, selvom det er privat ejet. Der er intet, der er i vejen for, at vi støtter noget, der er privat, siger borgmester Erik Buhl (V).

Erik Buhl erkender dog, at det er mere ømtåleligt at støtte en privat virksomhed, fordi det kan opfattes som, at kommunen griber ind i et privat marked, og det kræver derfor mere omtanke at lave sponsorkontrakten.

Annonce

De har også fået

De øvrige, der får sponsorater er:

100.000 kroner om året: Region Varde Elitesport og 7-kantens sommerspil.

50.000 kroner om året: NUIF Volley og Stafet for Livet.

20.000 kroner om året: Cykel for Sagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

VUC Syd har fået ny direktør

Annonce