x
Annonce
Varde

Varde midtby: Få holder åbent, de fleste har lukket

Mette Vedding Nielsen holder åbent i Varde Guld & Sølv. Lørdag havde hun sin mand Jon og drengene med. Til daglig er han dyrlæge på Ansager Dyrehospital, der også har travlhed i coronatiden. Foto: Yvonn Tittel
Butikkerne i midtbyen - og i Varde i al almindelighed, har delt sig i to. Dem der har valgt at lukke - og dem, der holder åbent.

Varde: Der er lidt Palle Alene i Verden over at gå en tur i Varde midtby lørdag formiddag.

På de fleste butikker hænger sedler i forskellige farver, som med forskelligt ordvalg begrunder, hvorfor man har valgt at lukke på grund af coronaen.

Detailhandlen har ikke fået ordre på at lukke. Men, nogle gør - andre gør ikke, og enkelte, som Kop & Kande og Synoptik, holdt åbent lørdag, men lukker fra mandag.

Hos Varde Guld & Sølv har indehaver Mette Vedding Nielsen ikke bare valgt at holde åbent. Hun har taget hele familien, og familiens hund, med på arbejde, lørdag.

- Vi gør en tur ud af det. Vi mødte klokken 9, og havde rundstykker med. Nu er drengene omme på Stålværksgrunden og spille basketball. De hygger sig, siger Mette Vedding Nielsen.

Annonce

Åbne butikker

 • De butikker i Varde midtby, der holder åbent (nogle dog med reduceret åbningstid) er:
 • Helsam
 • Varde Guld & Sølv
 • Imerco
 • Tops Sandersen
 • Bog & Ide
 • Sportmaster
 • Vestergade Cykler
 • Arnfreds Cykler
 • Boutique Sanne
 • Matas
 • Elgården
 • Stark
 • Vinspecialisten
 • Apoteket

Der er et behov

Hvorfor har du valgt at holde åbent?

- Fordi der er et behov. Folk skal have ordnet deres ure, i går kom en vielsesring, der er hele tiden noget, og vi får det bedste ud af det. Jeg synes, det er synd for kunderne, hvis vi lukker, når vi ikke er blevet pålagt at lukke, siger hun.

Hos nabobutikken Helsam er der også kunder.

- Vi har ikke fået at vide, at vi skal lukke, og derfor har jeg åbent, for jeg har produkter på hylderne, som folk kan bruge, siger indehaver Tina Tungelund.

Sanne har ombestemt sig

I Boutique Sanne, omme i den anden gågade, Kræmmergade, havde indehaver Sanne Andreasen egentlig besluttet at lukke. Nu har hun besluttet at holde åbent.

- Onsdag aften besluttede jeg, at jeg ville lukke torsdag klokken 14, og skrev det på min Facebook. Men jeg holdt alligevel åbent fredag, og nu har jeg spurgt mine rådgivere, som anbefaler, jeg ikke bare lukker, uden at vi har fået påbud om det. Det er også godt for mig selv, det er så normalt som muligt, og selvom der ikke er mange kunder, kan jeg altid finde på noget at lave, siger Sanne Andreasen.

Hun har sendt sin medarbejder hjem med lønkompensation og står selv i en begrænset åbningstid.

Matas holder også åbent, selvom elev Nanna Hallum fortæller, der er gået sejlivede rygter om det modsatte. Og overfor Matas, i Lingeri Huset, har Marlene Schmidtdorf valgt en mellemting. Hun åbner, når kunder ringer og beder hende om det.

- Det gør jeg for at passe på kunderne og medarbejderne. Når der kommer nogen, har jeg sprittet alt af inden, siger hun.

Først besluttede Sanne Andreasen at lukke Boutique Sanne - nu har hun besluttet at holde åben. Foto: Yvonn Tittel

Puslespil er hot

Imerco holder åbent, det samme gør Tops Sandersen og Sportmaster, og hos Bog & Idé har Lene Kristiansen ikke bare åbent, hun har travlt.

- Vi sælger helt vildt af puslespil, og alle andre kreative ting. Som en kunde sagde til mig, så har vi alt det, der gør, at man ikke kommer til at kede sig, siger hun.

Midt i det hele står søstrene Mia og Katja Pedersen på 21 og 17 fra Ansager. Mia læser og bor i Silkeborg, men er hjemme, fordi det er svært kun at være alene. Katja er på efterskole i Vandel, men er hjemme, fordi skolen er lukket. Begge er frustrerede over en uddannelse, der måske bliver forlænget og et efterskoleår, der smuldrer. Men, når det er sagt, er de helt med på alvoren.

- Vi bakker hundrede procent op, siger de, mens de venter på deres mor, der lige skulle nå et sidste smut i Synoptik, før den lukker.

Søstrene Mia og Katja Pedersen fra Ansager var lørdag på bytur med forældrene i Varde. Søstrene synes det er en frustrerende tid, men de bakker hundrede procent op om at lukke alt, der lukkes skal. Foto: Yvonn Tittel
Lene Kristiansen oplever, at puslespil er det nye sort i en tid med corona og lukket alle vegne. Foto: Yvonn Tittel
Tina Tungelund holder åbent i Helsam, indtil detailhandlen får andet at vide. Foto: Yvonn Tittel
Tops Sandersen sørger for, at ingen skal mangle sko. Her er det Josephine Klembach, der er på arbejde. Foto: Yvonn Tittel
Marlene Schmidtdorf, der ejer Lingeri Huset, holder åben, når kunder ringer og aftaler det med hende. Foto: Yvonn Tittel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce