Annonce
Varde

Varde Sommerspil, Open Air og Owen Luft overvejer deres næste træk

Varde Sommerspil er landets største sommerspil og trækker ofte op til 30.000 tilskuere. I år var forventningerne ekstra store med forestillingen "Fyrtøjet - en gnist i Andersen Liv" med musik af Martin Brygmann, der også spiller hovedrollen. Arkivfoto: John Randeris
De kommende dage vil Varde Sommerspil, Open Air Varde og Owen Luft Kånsert se på, hvordan de skal gribe forbuddet mod større begivenheder an. Owen Luft Kånsert overvejer at flytte koncerten til efteråret.
Annonce

Varde Kommune: For landets største sommerspil, Varde Sommerspil, er det noget af en bet, at alle større begivenheder til og med august ikke må finde sted. Det oplyste statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften.

”Fyrtøjet – en gnist i Andersens Liv” skulle være opført fra den 25. juni til og med den 10. juli og var forventet at trække op mod 30.000 publikummer.

- Det er ærgerligt. Det er ingen herre over. Vi retter os efter det, som regeringen siger, siger Inge Vad Wodskou, der er formand for 7-kanten, som står bag det populære sommerspil.

Bestyrelsen vil på en videokonference tirsdag morgen drøfte, hvordan situationen skal gribes an.

Annonce

Plan b

Endagsfestivallen Owen Luft Kånsert i Nordenskov, der skulle være afviklet den 20. juni, vil også i løbet af de kommende to dage finde sine ben. Helt vaklende er styregruppen dog ikke.

- Vi har tumlet med en plan b. Vi var klar over, hvor det bar hen, siger Hans Jørgen Pedersen fra Owen Luft Kånsert, der har udsolgt med 5.500 billetter.

En mulighed er at flytte Owen Luft Kånsert til en senere dato i efteråret.

- Folk skal ikke være nervøse for deres billetter. Der er ikke noget, der er tabt, siger Hans Jørgen Pedersen.

På landets næstældste musikfestival, Open Air Varde, med 5.000 gæster, så er skuffelsen stor, da festivalen først holdes i slutningen af juli.

- Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at man ikke graduerer i forhold til 5.000 og Roskilde med 85.000 gæster. Der er ikke noget at gøre ved det. Vi skal nu tage bestik af situationen, om vi kan flytte den, siger formand Torben Lehmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce