Annonce
Varde

Vardes garder-far blev overrasket med musik og gave

Kaj Lykke Sørensen på sin altan. Foto: Martin Ravn
Kaj Lykke Sørensen har lært flere generationer at spille musik i Varde Garden. Nu skal han holde sig hjemme, fordi der er risiko for coronasmitte, og derfor mente cirka 100 gardere, at der var brug for en opmuntring.

Varde: På grund af nedsat hjertefunktion og sukkersyge skal Kaj Lykke Sørensen holde sig hjemme. Alligevel sikrer han opmuntring for andre omkring sin lejlighed på Markedspladsen, for hver aften klokken 19 sætter han sig ud på altanen for at spille på basun.

Det stod i en artikel i Ugeavisen Varde, og det rørte en række tidligere gardere. Cirka samtidig opfordrede dronning Margrethe til at sende blomster til de ældre. Derfor startede indsamlingen til en buket blomster til Kaj Lykke Sørensen. Da cirka 100 med tilknytning til Varde Garden havde smidt 20 kroner i puljen hver, så tænkte en af de tidligere gardere, Søren Peter Frøsig, at han også måtte bestille en gavekurv - ellers blev det vist en rigelig stor buket.

Nu er Søren Peter Frøsig blandt de ti, der er dukket op med gaven. Ni af dem spiller for Kaj Lykke Sørensen, og den tiende transmitterer på Facebook for alle de gardere, der ikke kan være med på grund af forsamlingsforbuddet.

Annonce

Digt

  • En af de tidligere gardere har skrevet et digt, der fulgte med gaven. Det lyder således:
  • Vi synes, det er prisværdigt. Du er super sej og rar - du er vores allesammen garder-far - du giver så meget til mange på din vej - nu giver vi lidt tilbage til dig.

Garder-far

Kaj Lykke Sørensen var med til at stifte Varde Garden for 57 år siden, og han er stadig aktiv.

- Kaj har været med alle årene, så derfor går han under titlen "vores allesammens garder-far". Vi har altid kendt ham, og han har altid været med i den gamle garde, og første gang man fik hjemve, så var det ham, man gik hen og fik en krammer af. Han har altid været den nærværende, siger Søren Peter Frøsig.

Det er ikke kun Søren Peter Frøsig, der har lært at spille af Kaj Lykke Sørensen:

- Han har også lært mine drenge at spille i garden. Og han lærer nye gardere at spille blæseinstrumenter stadig efter så mange år. Det er jo fantastisk, at en ildsjæl giver så meget til andre. Så vi vil gerne give ham en sød hilsen.

Spiller hver aften

Kaj Lykke Sørensen er 76 år. Når han om aftenen spiller på sin basun, så er andre fra andelsboligforeningen begyndt at dukke op med sangbøgerne, men de holder sig selvfølgelig på afstand. Han bruger tre-fire timer om dagen på at omskrive noder, så dagens melodier passer til basun.

Ni gardere spiller for deres garder-far. Foto: Martin Ravn
Kaj Lykke Sørensen har fået sin gave. Foto: Martin Ravn
Lidt rørt kan man jo godt blive. Foto: Martin Ravn
Kaj Lykke Sørensen modtager sin hyldest. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce