Annonce
Varde

Vardes nye efterskole har fundet sin forstander

Lars Holm er ansat som forstander på Kvie Sø Efterskole. PR-foto
Lars Holm, der kommer fra en stilling som mellemleder på en folkeskole, skal stå i spidsen for den nye efterskole for udviklingshæmmede.

Ansager: Den nystartede Kvie Sø Efterskole, der tager imod de første elever til august, har fundet sin forstander. Det er Lars Holm, der begynder 1. maj. Han kommer fra en stilling som mellemleder på en folkeskole, der har en afdeling for elever med autisme.

Kvie Sø Efterskole er en efterskole for udviklingshæmmede teenagere med forskellige former for læringsvanskeligheder, downs, autisme og hjerneskade.

Lars Holm har under sine studier arbejdet med udviklingshæmmede, og efter uddannelsen som lærer har han undervist på flere skoler, samt været ansat på Samsø Efterskole og Hald Ege Efterskole.

- Med sin baggrund har Lars præcis de kompetencer, som vi ønsker af vores forstander ved opstarten af Kvie Sø Efterskole, siger formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole, Peter Fog, i en pressemeddelelse.

Annonce

Alle kan noget

Den nye forstander ser frem til at starte i jobbet:

- Jeg glæder mig rigtig meget sammen med bestyrelsen til at starte på processen med at få sat den rette stab og løse de mange udfordringer frem til skolestart 11. august. Vi ønsker at opbygge en skoleform, hvor vi kan tilpasse den enkelte elevs behov både individuelt og i fællesskabet. For os er det vigtigt, at vi kan alle noget – men kun i den rigtige ramme. Det er det, vi vil arbejde efter at lykkes med, fortæller Lars Holm.

Privat er Lars Holm gift med Louise, og sammen har de Tobias. Louise er lærer og bliver ansat som underviser på efterskolen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce