Annonce
Varde

Vardes nye efterskole har fundet sin forstander

Lars Holm er ansat som forstander på Kvie Sø Efterskole. PR-foto
Lars Holm, der kommer fra en stilling som mellemleder på en folkeskole, skal stå i spidsen for den nye efterskole for udviklingshæmmede.

Ansager: Den nystartede Kvie Sø Efterskole, der tager imod de første elever til august, har fundet sin forstander. Det er Lars Holm, der begynder 1. maj. Han kommer fra en stilling som mellemleder på en folkeskole, der har en afdeling for elever med autisme.

Kvie Sø Efterskole er en efterskole for udviklingshæmmede teenagere med forskellige former for læringsvanskeligheder, downs, autisme og hjerneskade.

Lars Holm har under sine studier arbejdet med udviklingshæmmede, og efter uddannelsen som lærer har han undervist på flere skoler, samt været ansat på Samsø Efterskole og Hald Ege Efterskole.

- Med sin baggrund har Lars præcis de kompetencer, som vi ønsker af vores forstander ved opstarten af Kvie Sø Efterskole, siger formand for bestyrelsen for Kvie Sø Efterskole, Peter Fog, i en pressemeddelelse.

Annonce

Alle kan noget

Den nye forstander ser frem til at starte i jobbet:

- Jeg glæder mig rigtig meget sammen med bestyrelsen til at starte på processen med at få sat den rette stab og løse de mange udfordringer frem til skolestart 11. august. Vi ønsker at opbygge en skoleform, hvor vi kan tilpasse den enkelte elevs behov både individuelt og i fællesskabet. For os er det vigtigt, at vi kan alle noget – men kun i den rigtige ramme. Det er det, vi vil arbejde efter at lykkes med, fortæller Lars Holm.

Privat er Lars Holm gift med Louise, og sammen har de Tobias. Louise er lærer og bliver ansat som underviser på efterskolen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce