Annonce
Varde

Vardes nye musicalskole starter på lavt blus

Emil Birk Hartmann, til venstre, er bestyrelsesformand for Musicaltalentskolen Varde, mens liv Stevns, til højre, er kunstnerisk leder. Billedet er taget på musicalakademiet i Fredericia. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der bliver sandsynligvis ikke brug for alle 24 pladser i den nye musicaltalentskole i Varde. 15 har søgt om at få en plads, og der kan blive siet nogle fra ved audition næste tirsdag. Skolen har dog forlænget fristen for at søge om en plads.
Annonce

Varde: 15 har søgt om en plads på Musicaltalentskolen i Varde. Det betyder, at de 24 pladser ikke bliver fyldt op, men kunstnerisk leder Liv Stevns er alligevel positiv:

- Vi er mega stolte af og så glade for, i den her virkelig mærkelige tid, at der har været så stor interesse og opbakning, siger hun med henvisning til coronakrisen.

I første omgang er den nye skole et pilotprojekt, der fungerer frem til maj 2023. De optagne elever får 30 ugers undervisning for 6.500-7.000 kroner. I de første 26 uger er der fire timers ugentlig undervisning ved siden af den almindelige skolegang, og derefter er der fire intensive uger, hvor eleverne skal bruge cirka 30 timer om ugen på den nye skole.

Annonce

Skal stadig til audition

Selvom alle, der har søgt om optagelse, i princippet kunne få en plads, så holder Musicaltalentskolen Varde fast i en audition næste tirsdag. Og Liv Stevns vil ikke love en plads til alle 15, selvom hun finder dem alle meget kompetente:

- Der er krav om et vist niveau fra skolens side, siger hun.

Auditionen bliver også gennemført, fordi det er en slags træning. Hvis man vil arbejde med scenekunst, så skal man vænne sig til den slags "jobsamtaler", forklarer hun.

Musicaltalentskolen Varde

Ansøgningsfristen til Musicaltalentskolen Varde er egentlig overstået, men der er pladser til flere ved audition næste tirsdag.

Interesserede kan derfor skrive til liv@musicaltalentskolen.dk.

Danseundervisning kommer til at foregå hos Dance Company Twenty på Vesterport i Varde, mens dramaundervisningen kommer til at foregå i et rum på Artillerimuseet. Rummet er blevet malet helt sort.

Det er stadig meningen, at de unge, der bliver optaget, bliver fordelt på to hold. Det ene hold er for 13-15-årige, mens det andet er for unge på mindst 16 år. Liv Stevns er dog åben for, at holdene måske skal sammensættes på en anden måde, men det bliver der taget stilling til efter auditionen.

De fleste af de 15 ansøgere er fra lokalområdet, men enkelte kommer udefra.

Annonce

Lukket på skolerne

Coronakrisen har været en hæmsko for Musicaltalentskolen Varde. Liv Stevns havde planlagt, at hun inden sommerferien skulle have været på rundtur til skoler og efterskoler, men det kunne ikke lade sig gøre på grund af de ekstra corona-restriktioner.

- Det var ikke muligt at komme ud og besøge skolerne, fordi de ikke måtte have gæster, så det blev nogle lidt kedelige, virtuelle møder og e-mails, siger hun.


Vi er mega stolte af og så glade for, i den her virkelig mærkelige tid, at der har været så stor interesse og opbakning.

Liv Stevns, kunstnerisk leder for Musicaltalentskolen Varde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce