Annonce
Vejen

Varebil efterladt i hovedgaden

En lille lastbil er gennem nogle uger efterladt i Søndergade i Brørup. Foto: Steen Rasmussen

BRØRUP: Det er måske blevet lidt af en dille at efterlade gamle biler på veje og stræder i Brørup!

For få dage siden kunne vi her i spalterne fortælle om et efterladt vrag i byen, og nu er den gal igen. Eller rettere: Det har det været gennem de seneste tre, fire uger.

Bilen er parkeret i Søndergade nærmest lige midt i Brørup. Flere borgere mener, køretøjet er til ulempe og måske også til fare i den ofte tæt trafikerede hovedgade og har rettet henvendelse til politiet.

Ordensmagten har viklet afmærkningsbånd omkring bilen.

Avisen har været i kontakt med en borger, som kender bilens ejer. Vedkommende forklarer, at sagen er den, at varebilen er købt af en bilforhandler i Nordjylland og transporteret til Brørup af et transportfirma, der har placeret varebilen der, hvor den står placeret i dag.

- Men årsagen, til at bilen ikke er flyttet, skyldes, at nøglen, der fulgte med fra bilforhandleren, ikke kan låse bilen op. Dvs. at den nye ejer trods ihærdige forsøg ikke kan få adgang til førerrummet og fjerne bilen. Ejeren har kontaktet forhandleren, men sælgeren af varebilen er sygemeldt og hans kollegaer kan/vil ikke træffe en beslutning om, hvad der så skal gøres. Dvs. at ejeren nu står med en varebil, der ikke kan benyttes, og som er uhensigtsmæssigt placeret. Ejeren tog kontakt til politiet og informerede dem om, at der arbejdes på sagen og at seneste melding fra forhandleren i Nordjylland har været, at sælgeren er sygemeldt frem til den 24. januar.

- Ejeren har forsøgt at finde en alternativ måde at få flyttet bilen til at sted, hvor den står mindre i vejen, men de udgifter vil i det tilfælde tilfalde ejeren selv, forklarer borgeren

En lille lastbil er gennem nogle uger efterladt i Søndergade i Brørup. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce