Annonce
Vejen

Varebil efterladt i hovedgaden

En lille lastbil er gennem nogle uger efterladt i Søndergade i Brørup. Foto: Steen Rasmussen

BRØRUP: Det er måske blevet lidt af en dille at efterlade gamle biler på veje og stræder i Brørup!

For få dage siden kunne vi her i spalterne fortælle om et efterladt vrag i byen, og nu er den gal igen. Eller rettere: Det har det været gennem de seneste tre, fire uger.

Bilen er parkeret i Søndergade nærmest lige midt i Brørup. Flere borgere mener, køretøjet er til ulempe og måske også til fare i den ofte tæt trafikerede hovedgade og har rettet henvendelse til politiet.

Ordensmagten har viklet afmærkningsbånd omkring bilen.

Avisen har været i kontakt med en borger, som kender bilens ejer. Vedkommende forklarer, at sagen er den, at varebilen er købt af en bilforhandler i Nordjylland og transporteret til Brørup af et transportfirma, der har placeret varebilen der, hvor den står placeret i dag.

- Men årsagen, til at bilen ikke er flyttet, skyldes, at nøglen, der fulgte med fra bilforhandleren, ikke kan låse bilen op. Dvs. at den nye ejer trods ihærdige forsøg ikke kan få adgang til førerrummet og fjerne bilen. Ejeren har kontaktet forhandleren, men sælgeren af varebilen er sygemeldt og hans kollegaer kan/vil ikke træffe en beslutning om, hvad der så skal gøres. Dvs. at ejeren nu står med en varebil, der ikke kan benyttes, og som er uhensigtsmæssigt placeret. Ejeren tog kontakt til politiet og informerede dem om, at der arbejdes på sagen og at seneste melding fra forhandleren i Nordjylland har været, at sælgeren er sygemeldt frem til den 24. januar.

- Ejeren har forsøgt at finde en alternativ måde at få flyttet bilen til at sted, hvor den står mindre i vejen, men de udgifter vil i det tilfælde tilfalde ejeren selv, forklarer borgeren

Annonce
En lille lastbil er gennem nogle uger efterladt i Søndergade i Brørup. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce