Annonce
Billund

Varehuschefer maner til ro: - Der er masser af varer i butikkerne

Varehuschef Thomas Dahl, Kvickly, siger, at der INGEN grund er til at hamstre. Der er masser af varer. Arkivfoto: Martin Ravn
Kvickly i Grindsted og Super Brugsen i Billund maner til ro og besindighed: Der er masser af varer og ingen grund til panik. Hvis man handler, som man plejer, er der nok til alle.

Billund Kommune: Kvickly i Grindsted og Super Brugsen i Billund havde en travl torsdag morgen - mere travl end sædvanligt.

- Der er faktisk voldsom trængsel og alarm, og der bliver handlet godt ind, siger varehuschef Thomas Dahl, der dog maner til besindighed med et skævt smil i telefonen:

- Vi har altså masser af varer, og der er ikke akut mangel på noget. Der er ikke tale om en fødevarekrise, men om en sundhedskrise. Så få ro på og handl ind, som du plejer at gøre, så er der ingen problemer, siger Thomas Dahl, der dog har udsolgt af gær og håndsprit.

Ved en tidligere lejlighed har supermarkeder oplevet, at folk hamstrede dagligvarer. Dengang var det udsigten til en storkonflikt, der fik folk til at panikke.

- Det er præcis det samme som for 20 år siden - dengang blev gær også udsolgt, siger Thomas Dahl, der kan fortælle, at folk opfører sig pænt overfor hinanden, og at tingene foregår i pæn ro og orden.

Med lukkede skoler og gymnasier har Kvickly en medarbejdergruppe, som de ikke plejer at have til deres rådighed i dagtimerne, så Thomas Dahl er ikke bekymret for medarbejdersituationen:

- Vi indretter os fleksibelt og hjælper dem, der har et pasningsbehov med børn og finder alternative arbejdstider, siger han.

Udsolgt af gær og håndsprit

Også hos uddeler i Super Brugsen i Billund, Steven Nielsen, er der fart på alle kasserne, og det har der været, siden butikken åbnede torsdag morgen:

- Vi havde lukket i går aftes, da statsministeren kom med sin udmelding, men nu er der betydeligt flere, end der plejer at være, både familier med børn, der ikke er i skole og daginstitution, unge og ældre, og der bliver især købt basisvarer, siger Steven Nielsen.

Som i Kvickly melder han også udsolgt af gær og håndsprit, og han kan ikke lade være med at grine lidt:

- Jeg ved ikke helt, hvorfor alle lige pludselig skal bage, når de ikke plejer at gøre det.

Han forsikrer, at der er varer nok til flere måneder i butikken, og at der kommer varer igen i morgen.

- Produktionsvirksomhederne kører jo, som de plejer at gøre, siger Steven Nielsen.

Kære læser. Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Du kan være med til at støtte den indsats med et abonnement for 99 kroner om måneden i en tid, hvor lokale medier er presset over hele verden her: støt os. Til gengæld får du også adgang til alle vores låste artikler om andre lokale emner.

Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce