Annonce
Vejen

Varm formand: Det har været et mildt år

Jens Brodersen - formand for Holsted Varmeværk. Foto: Chresten Bergh
Holsted Varmeværk overvejer forskellige muligheder for at nedbringe varmeregningen.

HOLSTED: Varmeregnskabet er endnu ikke gjort op, men formand for Holsted Varmeværk Jens Brodersen tør godt give en antydning af, hvor det kan ende for den enkelte forbruger.

- Det har været et mildt år. Det har det. Og heldigvis for det. Forbruget har været under det normale, oplyser Jens Brodersen.

Bestyrelsen har det seneste halve års tid arbejdet med forskellige muligheder for at nedbringe prisen på varmen. Fjernvarmen i Holsted er nemlig vokset mærkbart, fordi et statstilskud er faldet bort, men bestyrelsen vil gerne ned på det gamle niveau igen. På sidste års generalforsamling blev der peget på en løsning med et varmepumpe-anlæg til 30 millioner kroner.

Målet var at få projektet på skinner inden tidsfristen for et få et statstilskud på fire millioner kroner, men da en beregning viste, at besparelsen ikke ville være stor nok til at modtage det økonomiske tilskud, har bestyrelsen valgt at tage sig god tid til at vurdere plusser og minusser, oplyser formanden.

- Vi har årsmøde i april, og jeg tror, vi ved mere til den tid, siger Jens Brodersen.

For fire år siden blev der bygget et stort solvarmeanlæg, som også bidrager til at holde varmeprisen i ave.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce