Annonce
Esbjerg

Varme pølser koster Rema i Ribe bøde på 15.000 kroner

Rema 1000 på Moltkes Allé i Ribe, hvor Fødevarestyrelsens kontrollanter tidligere på måneden konstaterede, at en række fødevarer - primært pølseprodukter - blev opbevaret ved for høje temperaturer. Det skyldtes en defekt alarm i kølemontren. Foto: Ole Maass.
En defekt i den alarm, som overvåger kølemontren hos Rema 1000 på Moltkes Allé i Ribe betød, at en række forskellige levnedsmidler - mest pølser - blev opbevaret ved for høje temperaturer. Det kostede en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.

RIBE: Da Fødevarestyrelsens kontrollanter onsdag den 8. januar i år var forbi hos Rema 1000 på Moltkes Allé i Ribe kunne de konstatere, at temperaturen på en række fødevarer - primært forskellige pølseprodukter - var betydeligt højere end den temperatur på plus fem grader, som er grænsen for fødevarer, som er i kategorien varmebehandlede, nedkølede og let fordærvelige fødevarer.

Der var røde hotdogpølser, som havde en temperatur på 11,8 grader, ostepølser med en temperatur på 9,6 grader, middagsfrikadeller med en temperatur på 7,8 grader og sylte, som blev målt til en temperatur på 11,8 grader - plus flere andre produkter, som også blev opbevaret ved for høje temperaturer.

Kontrolbesøget udløste en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner til den store Rema 1000-forretning i Ribe, og den bøde ærgrer købmand Per Dall Jensen, som forklarer at det var en teknisk fejl, som er skyld i, at de nævnte fødevarer blev opbevaret ved for høje temperaturer.

Annonce

Fisk og rengøring

Ribes anden Rema 1000-forretning, som ligger på Trojels Knæ, mistede i slutningen af 2019 sin elitesmiley, da en kontrol fra Fødevarestyrelsen afslørede, at man opbevarede flere forskellige typer af fisk ved for høje temperaturer - op til 6,4 grader, hvor kravet er, at der højest må være 2 plusgrader. Derudover fik forretningen også anmærkning som følge af mangelfuld rengøring. De to forhold kostede en bøde på 15.000 kroner.

Overvågning 24 timer

- Vi har jo elektronisk overvågning 24 timer i døgnet på alle vore kølemontrer. Men den alarm, som skal fortælle os, at kølesystemet er ude af drift, fungerede ikke. Det drejer sig om 2,5 meter af vore kølemontrer på i alt 15 meter. Det er forklaringen. Det er en meget beklagelig teknisk fejl. Det koster os en bøde på 15.000 kroner, og sådan er det. Det er ærgerligt, og det er vi utrolig kede af, fordi det er et område, vi har meget fokus på, siger Per Dall Jensen.

Alle de nævnte fødevarer blev efterfølgende kasseret. Udover temperaturerne på fødevarerne kontrollerede Fødevarestyrelsen også rengøringen i butikken - og havde her ingen anmærkninger.

Til gengæld var der det, der kaldes en "bagatelagtig overtrædelse" omkring mærkning af nogle frugtsmoothies til børn, som havde en dato med bedst før den 4. januar, og som i følge styrelsen ikke var tydeligt mærket med, at datoen var overskredet.

Her blev personalet i forretningen vejledt i, at varer med holdbarhedsangivelsen "bedst før" gerne må sælges efter udløb, hvis fødevaren stadig er egnet til konsum, og forbrugerne tydeligt gøres opmærksom på, at datoen for "bedst før" er overskredet.

Per Dall Jensen har været købmand hos Rema 1000 i Ribe de seneste 13 år, og han fortæller, at det er første gang i hans tid som købmand, at hans forretning har fået en sur smiley.

Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Langtidssiddende lærerformand går på pension: Jobbet kan både være ensomt og noget værre lort, men jeg vil savne det alligevel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce