Annonce
Tønder

Varmt dansk cykelnavn havde de bedste ben i Agerskov

Den senere vinder, Nicolai Brøchner Nielsen (i gul trøje), splittede licenskørernes felt på toppen af Engeris. Privatfoto

Vinderen af den prikkede bjergtrøje i det netop overståede Danmark Rundt var også hurtigst ved cykelløbet i Agerskov. Den lokale Mette Andresen viste ligeledes høj klasse.

AGERSKOV: Søndag eftermiddag stod han som vinder af den eftertragtede prikkede bjergtrøje i Danmark Rundt på sejrsskamlen på Frederiksberg Allé. Tirsdag aften viste 25-årige cykelrytter Nicolai Brøchner Nielsen atter sit høje niveau.

Efter 20 omgange og dermed knap 40 kilometer i og rundt om Agerskov kom han i mål som en sikker vinder i klassementet for licensryttere i årets udgave af Agerskov Cykel Klubs gadeløb, der danner optakt til byfesten.

- Han kørte med et gennemsnit på godt 43 km/t. Det er stærkt, meget stærkt, siger Erik Høiberg, der er sekretær i cykelklubben.

Nicolai Brøchner Nielsen kører for det amerikanske hold Holowesko Citadel, og dermed fik gadeløbet i Agerskov tirsdag aften et fornemt internationalt indslag.

Annonce

Han kørte med et gennemsnit på godt 43 km/t. Det er stærkt, meget stærkt.

Erik Høiberg, sekretær, Agerskov Cykel Klub, Agerskov
Mens rytterne svedte i sadlen, var der dømt hygge i campingstolene i vejkanten. Privatfoto

Lokal vinder

Med 80 deltagere, godt vejr og god stemning langs ruten var årets gadeløb et tilløbsstykke. Mange havde sat stolen ud til fortovet og fulgte rytternes svedige bedrifter. At det netop var vinderen af bjergtrøjen, der var urørlig i Agerskov, er ikke overraskende. Ruten byder nemlig på en stigning op langs Engeris. Og det var da også der, den senere vinder stak af, fortæller Erik Høiberg.

Han kunne sammen med den øvrige løbsledelse også glæde sig over en lokal vinder.

Således vandt Mette Andresen fra Toftlund Cykel Motion klassen for motions-kvinder. De kørte 10 omgange og dermed knap 20 kilometer. Mette Andresen kørte med et snit på 37,3 km/t., hvilket indbragte hende stor anerkendelse fra løbsledelsens side.

Hurtigst blandt de mandlige motionsryttere var Morten Grudgaard fra Skærbæk, der tilbagelagde 15 omgange og dermed knap 30 kilometer med en gennemsnitshastighed på 38,5 km/t.

Lørdag fortsætter pedal-bedrifterne i Agerskov, når den lokale cykelklub står bag årets udgave af Ravneløbet, der byder på distancer på mellem 45, 90 og 125 km.

Motionscyklisterne gav den ligeledes gas. Privatfoto
Licensrytterne havde gode ben på asfalten i og omkring Agerskov. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce