Annonce
Tønder

Varmt dansk cykelnavn havde de bedste ben i Agerskov

Den senere vinder, Nicolai Brøchner Nielsen (i gul trøje), splittede licenskørernes felt på toppen af Engeris. Privatfoto

Vinderen af den prikkede bjergtrøje i det netop overståede Danmark Rundt var også hurtigst ved cykelløbet i Agerskov. Den lokale Mette Andresen viste ligeledes høj klasse.

AGERSKOV: Søndag eftermiddag stod han som vinder af den eftertragtede prikkede bjergtrøje i Danmark Rundt på sejrsskamlen på Frederiksberg Allé. Tirsdag aften viste 25-årige cykelrytter Nicolai Brøchner Nielsen atter sit høje niveau.

Efter 20 omgange og dermed knap 40 kilometer i og rundt om Agerskov kom han i mål som en sikker vinder i klassementet for licensryttere i årets udgave af Agerskov Cykel Klubs gadeløb, der danner optakt til byfesten.

- Han kørte med et gennemsnit på godt 43 km/t. Det er stærkt, meget stærkt, siger Erik Høiberg, der er sekretær i cykelklubben.

Nicolai Brøchner Nielsen kører for det amerikanske hold Holowesko Citadel, og dermed fik gadeløbet i Agerskov tirsdag aften et fornemt internationalt indslag.

Annonce

Han kørte med et gennemsnit på godt 43 km/t. Det er stærkt, meget stærkt.

Erik Høiberg, sekretær, Agerskov Cykel Klub, Agerskov
Mens rytterne svedte i sadlen, var der dømt hygge i campingstolene i vejkanten. Privatfoto

Lokal vinder

Med 80 deltagere, godt vejr og god stemning langs ruten var årets gadeløb et tilløbsstykke. Mange havde sat stolen ud til fortovet og fulgte rytternes svedige bedrifter. At det netop var vinderen af bjergtrøjen, der var urørlig i Agerskov, er ikke overraskende. Ruten byder nemlig på en stigning op langs Engeris. Og det var da også der, den senere vinder stak af, fortæller Erik Høiberg.

Han kunne sammen med den øvrige løbsledelse også glæde sig over en lokal vinder.

Således vandt Mette Andresen fra Toftlund Cykel Motion klassen for motions-kvinder. De kørte 10 omgange og dermed knap 20 kilometer. Mette Andresen kørte med et snit på 37,3 km/t., hvilket indbragte hende stor anerkendelse fra løbsledelsens side.

Hurtigst blandt de mandlige motionsryttere var Morten Grudgaard fra Skærbæk, der tilbagelagde 15 omgange og dermed knap 30 kilometer med en gennemsnitshastighed på 38,5 km/t.

Lørdag fortsætter pedal-bedrifterne i Agerskov, når den lokale cykelklub står bag årets udgave af Ravneløbet, der byder på distancer på mellem 45, 90 og 125 km.

Motionscyklisterne gav den ligeledes gas. Privatfoto
Licensrytterne havde gode ben på asfalten i og omkring Agerskov. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce