Annonce
Aabenraa

Varnæs-præst stiller op til byrådet for S

Præsten i Varnæs Kirke, Sidsel Lyster, har et stort socialt engagement. Derfor stiller hun nu op til byrådet for Socialdemokratiet.  Foto: Marie Funding, fundingsfotos@gmail.com
Sidsel Lyster, der er præst i Varnæs Kirke, har besluttet sig for at stille op til kommunalvalget for Socialdemokratiet.
Annonce

AABENRAA: Det er noget tid siden Sidsel Lyster blev spurgt, om hun ikke ville med på Socialdemokratiets liste til kommunalvalget, som holdes den 16. november.

I første omgang takkede hun nej, men i mellemtiden har hun været i tænkeboks og har altså nu besluttet at melde sig. Hendes betænkeligheder gik på, om det ville være foreneligt med hendes gerning som præst - hun tiltrådte i juli som præst i Varnæs Kirke.

- Det er vigtigt at være præst for alle, og der er jo sognebørn med mange forskellige holdninger, siger Sidsel Lyster.

Hendes sociale engagement førte til, at hun alligevel besluttede sig for at stille op.

- Jeg fik i efteråret kontakt med flere børn, som ikke trives. Og jeg synes ikke, at kommunen gør nok for børn, når de for eksempel udsættes for mobning eller kommer i klemme i skilsmissesager. Det fik mig til at genoverveje, og jeg har ikke samvittighed til at lade være med at stille op, siger hun.

Annonce

Vil hjælpe børn og udsatte

Som præst har Sidsel Lyster tavshedspligt, og hun får på den måde et indtryk af, hvor problemerne er i samfundet. Det ligger hende på sinde at hjælpe udsatte borgere, og hun har i 12 år været politisk aktiv på børneområdet blandt andet som debattør, dog uden at være tilknyttet et parti.

Hun har været aktiv i foreningen Gifted Children, der gør opmærksom på, at behovene hos højt begavede børn tit bliver overset. Desuden har hun dannet et netværk for volds- og stalkingramte.

- Ved højkonfliktskilsmisser bliver børnene ikke godt nok beskyttet. Forældreansvarsloven lægger vægt på, at børn har ret til to forældre, men der er tilfælde med incest, alkoholproblemer og personlighedsforstyrrelser, hvor kontakten ikke gavner barnet, siger Sidsel Lyster, der har fået ændret lovens første paragraf, så der også lægges vægt på børnenes ret til beskyttelse.

Annonce

Borgerligt udgangspunkt

Som udgangspunkt har Sidsel Lyster haft et borgerligt syn på politik.

- Men jeg syntes ikke, at der blev gjort nok på børneområdet, siger den 45-årige mor til tre piger, der i sommer vendte tilbage til Danmark efter at have boet i syv år på Færøerne. Deroppe kunne hun ikke blive præst, da hun ikke taler det færøske sprog. I stedet valgte hun at læse jura og har opnået en bachelorgrad. Og hun har brugt både sin jurauddannelse og sin teologiske indsigt som rådgiver i blandt andet familiekonflikter.

- For to år siden, mens jeg var på Færøerne, meldte jeg mig ind i Socialdemokratiet for at få indflydelse på familieret. Jeg mødte mange empatiske mennesker der og følte mig hjemme, siger Sidsel Lyster, der også i Aabenraa Kommune føler sig på linje med Socialdemokratiets mærkesager.

- Det er vigtigt, at praktikere – folk der arbejder med mennesker – involverer sig i politik. Der bliver ikke lyttet nok – især ikke til børn, som ikke har deres egen stemme. Politik foregår tit for langt væk fra folk, siger Sidsel Lyster, der gerne vil arbejde for, at for eksempel lærere og pædagoger får mere indflydelse.

- I det hele taget skal man blive bedre til at høre borgerne i kommunal politik. Folk har som helhed meget kløgt, og de, der har et problem, har ofte også løsningen, siger kandidaten.

Fletteregel trækker kvinder til

  • Socialdemokratiet har sat sig for at stille 24 kandidater til kommunalvalget den 16. november.
  • Partiet har vedtaget en fletteregel, så hver anden plads på listen besættes af en kvinde. Med Sidsel Lyster er der nu ti kvinder på listen.
  • Kredsformanden, Jan Stubberup, venter, at endnu en eller to kandidater vil melde sig, og at det kan meldes ud senest 1. marts. I foråret laves den endelige liste, hvorefter partiets 350 medlemmer i kredsen skal stemme om, i hvilken rækkefølge kandidaterne opstilles.
  • I denne periode har Socialdemokratiet ni pladser af de 31 pladser i byrådet. Målet er at nå op på 11 i næste periode.


Det er vigtigt, at praktikere – folk der arbejder med mennesker – involverer sig i politik. Der bliver ikke lyttet nok – især ikke til børn, som ikke har deres egen stemme.

Sidsel Lyster, byrådskandidat for Socialdemokratiet


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Annonce