x
Annonce
112

Politiet advarer om lukket bro og høj vandstand: Flyt bilerne

Politiet varsler om forhøjet vandstand ved blandt andet moleområdet ved Fanøfærgen på begge sider. Arkivfoto: Flemming Larsen.

Esbjerg/Fanø: Der varsles om forhøjet vandstand ved Esbjerg og Fanø mellem klokken 4 og 10.30 mandag. Vandstanden forventes at ligge mellem 2,55 og 2,7 over daglig vande. Det fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Erik Lindholdt.

- Vi forventer at moleområderne ved Fanøfærgen på begge sider bliver oversvømmet, siger vagtchefen.

Derfor anbefaler han, at hvis man har kørertøjer eller andet i området, at få dem fjernet.

Derudover har politiet en formodning om at Tarphagebroen lukker mandag morgen ved 6-7 tiden.

- Normalt får vi oversvømmelse derude, når vandet når de højder, lyder det fra Erik Lindholdt.

Søndag aften advarer Syd- og Sønderjyllands Politi også trafikanter om, at der er meget vand på vejene i især den nordlige del af politikredsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce