Annonce
Sydjylland

DMI varsler om storm og vandstand 2,5 meter over normalen torsdag: Kraftig vind på flere broer

I februar sidste år var der også forhøjet vandstand i Vadehavet. Dengang var det på grund af et lavtryk og kraftig vind. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Vandstanden i Vadehavet forventes torsdag aften at nå op til 2,5 meter over normal vandstand. Det skyldes stormvejr torsdag.
Annonce

Vejr: Der er storm på vej i løbet af torsdagen. DMI skriver i et varsel, at vindstyrken langs den jyske vestkyst og i Vadehavet torsdag fra sidst på eftermiddagen og frem til først på natten forventes stormende kuling (20-23 meter i sekundet) med vindstød af stormstyrke (25-28 meter i sekundet).

DMI skriver i varslet, at vindstyrken forårsager forhøjet vandstand i Vadehavet og langs den centrale del af den jyske vestkyst. Ved højvande torsdag aften ventes vandstanden i Vadehavet at nå op til cirka 2,5 meter over normalt vandstand.

Den kraftige vind skyldes et dybt lavtryk over Nordsøen, som bevæger sig mod nord og nordøst til Vestnorge, skriver DMI.

Torsdag morgen blæser det allerede kraftigt flere steder i landet - blandt andet på vestkysten i Esbjerg, hvor DMI varsler, at det skal nå stormstyrke senere.

Men det blæser også meget andre steder i landet, og Vejdirektoratet fraråder at passere Ny Lillebæltsbro med vindfølsomme køretøjer. Denne restriktion forventes at blive ophævet sidst på aftenen.

I morges var der også varslet kraftig vind på Alssundbroen i begge retninger ved Sønderborg, men dette varsel blev ophævet midt på formiddagen.

Også endnu længere mod øst blæser det, og Vejdirektoratet fraråder torsdag formiddag også kørsel med vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce