Annonce
Tønder

Varsel fra DMI: Stormende kuling kan give forhøjet vandstand

Oversvømmelse Hvide Sande den 17. februar 2020. Foto: Gudrun Petersen
På Hvide Sande Havn er der dog ro på: - Vi forventer forhøjet vandstand på 1.90 meter, siger havnevagten Jens Peter Christensen.
Annonce

Vestkysten: Der er varsel for stormende kuling med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst. Den kraftige vind kan samtidig give forhøjet vandstand.

Det skriver DMI.

Torsdag eftermiddag og aften forventes stormende kuling. Men der er også mulighed for vindstød af stormstyrke - det vil sige med vindstød mellem 25 og 28 meter i sekundet.

Vejrudsigten gælder for torsdag eftermiddag og aften, og i samme tidsrum er der varsel om forhøjet vandstand i Vadehavet og langs den centrale del af den jyske vestkyst.

På Hvide Sande Havn er der dog ro på:

- Vi forventer forhøjet vandstand på 1.90 meter. Det er svarende til kajkanten. Måske der kommer lidt skvulp over  kajkanten, men vi afventer og ser, hvordan det udarter sig, siger havnevagt Jens Peter Christensen.


Måske der kommer lidt skvulp over kajkanten, men vi afventer og ser, hvordan det udarter sig.

Jens Peter Christensen, havnevagt


Med forhøjet vandstand til kajkanten er der ikke umiddelbart fare for, at havnens butikker bliver oversvømmede, men det kan havnevagten ikke sige noget om på nuværende tidspunkt.

- Det ved vi mere om senere på dagen, siger han.

Da Dagbladet klokken 15.10 igen kontaktede havnevagten i Hvide Sande for en opdateret status, var meldingen om muligt endnu mere afdæmpet:

- Der er cirka 70 centimeter op til kajkanten, så det går helt fint her, lyder meldingen.

Ved højvandet torsdag aften forventes vandstanden i Vadehavet at nå cirka 2,5 meter over normal vandstand, og langs den centrale jyske vestkyst forventes vandstanden at nå cirka 2,3 meter over normal vandstand, skriver DMI.

Ifølge DMI skyldes den kraftige vind et dybt lavtryk, som torsdag vil bevæge sig fra den centrale Nordsø mod nordøst til Sydnorge.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan havet oversvømmede Toldbodgade i Hvide Sande den 17. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce