Annonce
Sydjylland

Vaskeri: Biler kører allerede på kryds og tværs med vasketøj

Fra 2020 skal vasketøj fra OUH og Sygehus Lillebælt fragtes til henholdsvis Skovlunde ved København og Aalborg. Arkivfoto
Det giver mere mening at samle vasketøj fra hospitaler to steder fremfor at køre det rundt i Region Syddanmark. Det mener virksomheden De Forenede Dampvaskerier, som vil vaske i Skovlunde og Aalborg.
Annonce

Vaskerisag: Der er vaskefaciliteter i Svendborg, Vejle og Odense, men De Forenede Dampvaskerier vil alligevel fra årsskiftet sende vasketøj fra regionens sygehuse på en endnu længere køretur som resultat af regionens udbud på vaskeområdet.

- Der er ikke nogen af regionens vaskerier, som kan vaske alle produkter. Allerede nu kører man mellem hospitalerne med vasketøj. For eksempel har vaskeriet i Odense ingen rullegader, og derfor bliver tøj, som skal rulles, kørt til vaskeriet i Vejle. For os er det mere hensigtsmæssigt at flytte det til Skovlunde og Aalborg, hvor vi har alt samlet. Det bliver transport ud fra de to steder og ikke på kryds og tværs, som det er nu, siger Hanne Selsholt Britz, som er divisionsdirektør ved De Forenede Dampvaskerier.

Firmaet har vundet en del af vaskeopgaven i Region Syddanmark. Vasketøj fra hospitalerne på Fyn skal til Skovlunde ved København, mens Sygehus Lillebælts tøj (Kolding, Vejle og Middelfart) køres til Aalborg.

De Forenede Dampvaskerier har endnu ikke indkøbt lastbiler, som ugentligt skal forsyne hospitalerne med cirka 100 ton rent vasketøj. Men det bliver sandsynligvis dieselbiler, siger divisionsdirektøren.

- Men det vil blive lastbiler, som overholder den nyeste miljøstandard. Desuden vil vi gerne have store lastbiler, så de kan have meget vasketøj med. Over tid tænker vi at arbejde med biogas som brændstof, men det bliver ikke det, vi starter med, siger Hanne Selsholt Britz.

Regionens kontrakt med De Forenede Dampvaskerier kommer til at løbe i minimum otte år.

Vasketøj på køretur

Syddanske Vaskerier sender allerede vasketøj mellem hospitalerne under OUH og Sygehus Lillebælt.

Virksomheden har vaskerier i Vejle, Odense og Svendborg.

Vaskeriet i Svendborg leverer uniformer til OUH Svendborg og Sygehus Lillebælt.

I Vejle leverer man linned til Svendborg, Nyborg og Sygehus Lillebælt.

Vaskeriet i Odense leverer næsten alt til OUH.

Fem lastbiler kører dagligt rundt med tøj fra vaskerierne. Den længste tur er fra Vejle til Svendborg på cirka 120 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce