Annonce
Tarm

Midt i højsæsonen: Vattenfall rykker inde med larmende maskiner i sommerhusområde

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Der bliver udsigt til entreprenørmaskine-højsæsonen, når energiselskabet Vattenfalls entreprenør begynder forberedelserne til det elkabel, som skal føre strøm fra de kystnære møller ind på land. Dårlig timing, mener sommerhusudlejer.

Klegod-Søndervig: Selv om Vesterhav Syd-møllerne er udskudt i tre år, fordi der skal laves et nyt VVM-tillæg, så fortsætter energiselskabet ufortrødent med kabelarbejdet i området ved Klegod og Søndervig.

Det fremgår af det brev, sommerhusejere i området har modtaget i denne uge.

I brevet fremgår det blandt andet, at de ikke slipper for arbejdende entreprenørmaskiner i højsæsonen. De første køreplader bliver lagt ud 5. august, hvorefter arbejdet med at underbore klitvejen og sommerhusområdet ved Lyngdraget i Klegod bliver sat i gang.

"I forbindelse med planlægningen af anlægsarbejdet er der flere forhold at tage hensyn til. Turistsæsonen er en af disse, mens der ligeledes er beskyttede yngleområder ved Sandene, landbrug og den tidsfaktor, at arbejdet skal være færdigt, inden der bliver for vådt i området", skriver Vattenfall til sommerhusfolkene.

Direktør i sommerhusudlejningsbureauet Danwest, Karsten Fyhn, er mildt sagt ikke begejstret for timingen.

- Det er svært at forstå, at man ikke kan lægge arbejdet udenfor højsæsonen. Der vil helt sikkert være nogle sommerhusgæster, som bliver generet af de maskiner, som kommer til at grave i området, siger han.

Ifølge Karsten Fyhn er sommerhusudlejerne ikke blevet gjort opmærksom på gravearbejdet. Han vil derfor tage en snak med turistforeningen, så man kan sikre, at de gæster, som har booket et hus i området, får besked om kabelarbejdet.

Ifølge Vattenfall var sommerhusenes ejere i området inviteret til et møde først i juni, hvor de blev informeret om tidsplanen for arbejdet. Det er nu specificeret i det brev, der netop er sendt ud.

Annonce

Her bliver der gravet og boret

  • Der skal lægges kabler fra sommerhusområdet ved Lyngdraget i Klegod og ud på den anden side af Holmsland Klitvej.
  • Den første del af borearbejdet begynder 12. august, og ventes at vare to gange fem dage. Det vil foregå fra sommerhusområdet og ud under vejen. Inden bore- og gravearbejdet går i gang, skal der udlægges køreplader i området, hvor boreriggen skal arbejde. De plastføringsrør, der skal trækkes gennem boringen, vil blive svejset på marken øst for klitvejen. Det arbejde begynder allerede 29. juli.
  • Anden del af borearbejdet begynder efter planen 19. august og vil vare to gange tre dage. Underboringen begynder inde i sommerhusområdet, hvor der bores fra vest mod øst. Svejsningen af plastføringsrørene sker ugen før på et område øst for boringen.
  • Den tredje og længste underboring begynder efter planen 26. august. Den vil vare to gange otte dage og slutter ved stranden.
  • Selve kabelinstallationen begynder 7. oktober øst for Holmsland Klitvej mod henholdsvis transformatorstationen ved Søndervig Landevej og mod stranden. Arbejdet ventes at tage to uger.
  • Vattenfall oplyser, at man ikke kan udelukke ændringer i tidsplanen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce