Annonce
Læserbrev

Vattenfalls ufine metoder

Læserbrev: Frustration og panik præger i den grad Vattenfall, når det gælder kæmpevindturbiner i Haved / Rejsby. De fornemmer nemlig den store og voksende modstand, selvom de prøver at dysse det ned.

Nu tager de ufine metoder i brug. Hyrer Jysk Analysecenter til en gang rundringning, for at vejre stemningen i lokalbefolkningen ( for man går da ikke ud fra, at de kimer hele Tønder kommune ned ) Det kunne give et skævt billede.

Jeg er personligt, som lodret modstander blevet ringet op af Vattenfall, om vi ikke kunne mødes "til en snak". Så kan man tolke det efter forgodtbefindende.

Håber sandelig ikke kommunalbestyrelsen i Tønder kommune bifalder disse metoder. Det er ren manipulation og forsøg på bestikkelse.

Vi ved ganske udmærket, at sådan en "analyse" bliver vendt til Vattenfalls fordel uanset hvad.

Vort varemærke/vartegn er Nationalpark Vadehavet og Verdens Naturarv med et unikt landskab og et enestående fugleliv, og det skal aldrig erstattes af 180 m høje skamstøtter, der vil vandalisere vort skønne område, og så mere splid end der allerede i forvejen er. Hvem vil dog slå sig ned her ?

Vi holder af at bo her, og sætter medmenneskelighed, sammenhold og livskvalitet højere end magt og penge.

Det er ikke penge, vi mangler, men borgere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce