Annonce
Trekantområdet

VB skuffede i Køge - blev straffet med scoring fra midten

VB skuffede og tabte med 2-1 til bundholdet HB Køge. 62 gode minutter var ikke nok. Arkivfoto: Mette Mørk
VB tabte tirsdag aften 2-1 ude mod bundholdet HB Køge trods føring på 1-0 med under en halv time igen.
Annonce

Køge: Vejle Boldklub skuffede tirsdag aften fælt i udekampen mod HB Køge.

Det sjællandske bundhold vandt på egen bane med 2-1 efter 0-0 ved pausen.

Kjartan Finnbogason bragte cirka midtvejs i første halvleg VB foran med 1-0, men kort efter udlignede sjællænderne, inden Martin Vingaard med cirka 10 minutter igen afgjorde kampen med en scoring på banens midte, da VB-målmand Thomas Hagelskjær var kommet for langt ud af målet.

En generelt skuffende præstation af VB-holdet, og der kan intet som helst indvendes mod HB Køge-sejren.

Annonce

Målmanden skadet under opvarmningen

VB-træner Constantin Galca gav genvalg til de 11, som fire dage tidligere hjemme på Vejle Stadion vandt 2-0 over FC Fredericia.

Men VB blev tvunget til en sen ændring, da målmand Indy Groothuizen på grund af rygproblemer ikke formåede at fuldføre opvarmningen. I stedet tog Thomas Hagelskjær plads i VB-målet, mens Indy Groothuizen tog plads blandt indskifterne.

Thomas Hagelskjærs seneste optræden lå helt tilbage i sæsonpremieren, da han vogtede VB-målet i Sundby Idrætspark, da VB spillede 2-2 med Fremad Amager. Siden spillede Gianluca Zanette én kamp og Indy Groothuizen resten.

VB kom til det første, som kunne kaldes en mulighed.

Efter cirka 10 minutters spil fik VB frispark cirka én meter uden for hjemmeholdets straffesparksfelt. Diego Montiel sparkede, men afslutningen ramte muren.

Ellers foregik det meste af spillet mit på banen, og begge hold havde i kampens begyndelse lidt problemer med at tumle blæsten, som gik på langs ad banen. Det betød, at flere lange afleveringer endte i det rene ingenting, når de tøffede udover mållinjen.

Første halvleg var blottet for de helt store muligheder. Det blev til halve chancer til begge - klart flest til VB.

De første 45 minutter endte uden scoring, og det kendetegnede udmærket det, der skete inde på banen.

Annonce

Finnbogason slog til

HB Køge kom bedst ud efter pausen.

Med vinden i rykken fik hjemmeholdet flyttet spillet op på VB’s banehalvdel, og i løbet af anden halvlegs første 10-15 minutter lykkedes det et par gange HB Køge at få skabt lidt halv-panik foran VB-målet, uden det dog blev farligt.

Et kvarter efter pausen tog Constantin Galca konsekvensen og skiftede topscorer Kjartan Finnbogason ind. Den islandske angriber kom ind i stedet for unge Wahid Fagir, og Finnbogasons tilstedeværelse sparkede nyt liv i VB-mandskabet.

Og efter blot tre minutter på banen slog Kjartan Finnbogason til. Viljormur Davidsen smed en fin bold på tværs i feltet, og Kjartan Finnbogason dirigerede med hovedet sikkert kuglen i kassen bag en chanceløs Kevin Mendoza i HB Køge-målet.

Scoringen tvang HB Køge længere frem, og som VB foretog også HB Køge med held en udskiftning blandt de offensive folk. Den store angriber Effiong Nsungusi kom ind, og som Finnbogason behøvede Nsungusi kun få minutter på banen, inden han slog til. Nsungusi modtog en bold i feltet, og han vendte sig og klappede kuglen i kassen uden chance for Thomas Hagelskjær.

Scoringen gav hjemmeholdet tro på tingene, og det lykkedes HB Køge at holde presset på VB-holdet, der kom til at stå langt tilbage.

VB fik skubbet spillet frem på banen, og så gik det galt. Martin Vingaard sparkede mod VB-målet fra næsten midten af banen, og bolden sejlede i mål over Thomas Hagelskjær, som var kommet for langt ud af sit mål.

HB Køge kom mod slutningen tæt på den afgørende scoring. Thomas Hagelskjær tog på skovtur, og Effiong Nsungusi var tæt på at blive dobbelt målscorer, men Hagelskjær kom tilbage og fik reddet.

Sekunder efter var Martin Koch tæt på, mens VB stort set intet skabte foran HB Køge-målet.

VB får nu en pause på en lille uge, da næste kamp spilles mandag 6. juli. Den foregår på Vejle Stadion og er mod FC Roskilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette Frederiksen slår fast: De traditionelle julefrokoster kan ikke gennemføres

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce