Annonce
Trekantområdet

Historisk: VB vinder i Aalborg og fører Superligaen

Arbnor Mucolli og VB spiller igen allerede på fredag, når det hjemme på Vejle Stadion gælder mødet med Randers FC. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Allan Sousa scorede to gange og Saeid Ezatohali én gang, da VB mandag aften vandt 3-1 ude over AaB.
Annonce

Aalborg: Med en sejr på 3-1 over AaB spillede Vejle Boldklub mandag aften op på Superligaens førsteplads.

Allan Sousa scorede to gange og Saeid Ezatolhali én gang, efter AaB kom tidligt foran på en scoring af Frederik Børsting.

VB-træner Constantin Galca foretog to ændringer i startopstillingen i forhold til den, han benyttede i seneste kamp; hjemmekampen mod Lyngby.

Juhani Ojala var tilbage i det centrale forsvar og spillede fra start i stedet for Alexander Milosevic, og helt fremme var Raphael Dwamena ikke med. I Dwamenas sted spillede Arbnor Mucolli.

Kampen begyndte jævnbyrdigt med et lille overtag til AaB. Det var dog VB, som kom til kampens første mulighed, da Allan Sousa tog en fin tur og med en dyb aflevering fandt Wahid Fagir, men AaB-målmand Jacob Rinne kom først på bolden.

Kort efter gik det imidlertid galt for VB. Hjemmeholdet brød igennem i højre side og kom tæt på baglinjen for let omkring Mads Greve, inden bolden blev spillet skråt tilbage i feltet, hvor Ferderik Børsting stod klar og klappede kuglen sikkert i kassen.

Annonce

VB kom tilbage

VB arbejdede sig tilbage i kampen, og Ylber Ramadani havde et behjertet langskud, men det det mest bemærkelsesværdige i den periode var en meget tidlig VB-udskiftning. Efter blot 20 minutters spillede skiftede VB en skidt spillede højreback Kevin Yamga og sendte Tobias Mølgaard ind.

Og VB fik fortjent udbytte af anstrengelserne, da Allan Sousa efter en halv times tid udlignede. Jacob Schoop fik en dyb bold og smækkede den på tværs, og Sousa sparkede resolut bolden i mål.

Det gik dog et par minutter, inden scoringen kunne fejres, da en mulig offside på Schoop skulle kigges efter i VAR-vognen. Det endte med, at dommer Morten Krogh pegede mod midten og signalerede mål.

Det gjorde han til gengæld ikke syv-otte minutter senere. Arbnor Mucolli og Wahid Fagir kombinerede sig fint igennem, Arbnor Mucolli fandt Fagir med en fin aflevering, og Fagir sparkede bolden ind. Men denne gang var der offside i forbindelse med opspillet, og scoringen blev - også efter en tur i VAR-vognen - annulleret.

Generelt var VB mod slutningen af første halvleg godt spillende, og derfor var det helt fortjent, at vejlenserne gik til pause med uafgjort.

Annonce

VB er etter

Anden halvleg begyndte med en stor mulighed til hjemmeholdets Iver Fossum, som fik en hovedstødsmulighed efter oplæg fra Lucas Andersen. Fossum headede i fri postion forbi mål.

AaB kom til yderligere et par store muligheder i løbet af anden halvlegs første fem minutter, men VB overlevede det, som mindede om et mindre stormløb i anden halvlegs første minutter.

VB slap dog ikke helt uden mén, da stopper Juhani Ojala i begyndelsen af anden halvleg udgik med en skade og blev erstattet af Alexander Milosevic.

Efter en god start på anden halvleg af hjemmeholdet blev det efterhånden en mere jævnbyrdig affære, men det var småt med de helt store muligheder.

VB fik dog én med små 10 minutter igen. Det sejlede rundt i AaB-forsvaret og tilfældigt endte bolden foran en fri Lucas Jensen, som dog ikke fik træf på bolden, der nærmeste gik på tværs af AaB-målet.

Det gjorde Allan Sousas imidlertid med fire-fem minutter igen. Jacob Schoop blev sendt i dybden, og efter lidt ping-pong i AaB-feltet endte bolden hos Allan Sousa, som sikkert passerede en chanceløs Jacob Rinne.

AaB forsøgte med en sidste slutspurt, men det var i stedet VB som definitivt afgjorde forestillingen, da Saeid Ezatohali gjorde det til 3-1 efter en flot solotur.

VB spiller igen allerede på fredag, når det hjemme på Vejle Stadion gælder mødet med Randers FC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce