Annonce
Sydjylland

Ved du, hvad du skriver under på, når du lander dit nye job?

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

16 procent af danskerne svarede i januar 2021, at de forventer at skifte arbejdspladsen ud indenfor de kommende 12 måneder. Det er et fald fra 2019 og 2020, hvor andelen lå på 18%. Men det er stadig hver sjette dansker, der forventer et jobskifte i 2021 – endda i et arbejdsmarked hvor corona stadig florerer som en ukendt faktor. Et centralt element i jobskiftet er ansættelseskontrakten, som ofte omtales som ”det lille dokument med den store betydning”. Så er du i bund og grund klar over, hvad du skriver under på, når du lander dit nye job?

I forbindelse med at du starter nyt job, underskriver du og din nye arbejdsgiver en ansættelseskontrakt. Der er nogle krav til, hvad sådan en kontrakt skal indeholde, for at forventningerne er afstemt parterne imellem. En ansættelseskontrakt uden overenskomst giver arbejdsgiver et større frirum til selv at regulere ansættelsesforholdet, men det ændrer ikke ved de krav, der er til kontrakten jf. ansættelsesbevisloven.

Helt overordnet er det et krav, at alle væsentlige vilkår for ansættelsesforholdet er beskrevet i kontrakten. Af loven fremgår en række krav, som arbejdsgiver som minimum skal have beskrevet, men der kan i det konkrete tilfælde også være andre forhold i den pågældende kontrakt, som kan være væsentlige at få beskrevet:

Annonce

1. Parternes navn og adresse

2. Arbejdsstedets beliggenhed

3. Beskrivelse af arbejdet eller angivelse af lønmodtagerens titel, rang, stilling eller jobkategori

4. Ansættelsesforholdets begyndelsestidspunkt og forventede varighed hvis ansættelsesforholdet er tidsbegrænset

5. Lønmodtagerens rettigheder iht. ferie

6. Varigheden af opsigelsesvarsler eller oplysning af reglerne herom

7. Den gældende eller aftalte løn som lønmodtageren har ret til ved ansættelsesforholdets påbegyndelse, tillæg og andre løndele, der ikke er indeholdt heri, f.eks. pensionsbidrag og evt. kost og logi samt oplysning om, hvornår lønnen udbetales

8. Den normale daglige eller ugentlige arbejdstid

9. Oplysning om hvilke kollektive overenskomster eller aftaler, der regulerer arbejdsforholdet samt oplysning om, hvilke parter der har indgået overenskomsten eller aftalen, såfremt det er parter uden for virksomheden.

I den finansielle sektor er der en række andre forhold end ovenstående, som er væsentlige at få beskrevet i kontrakten. For eksempel har Finanstilsynet fastlagt regler om såkaldte kompetencekrav, som en finansiel rådgiver skal have for at yde ansvarlig rådgivning om alle finansielle produkter. Det betyder bl.a., at kontrakten indeholder krav om deltagelse i lovpligtig efteruddannelse samt certificeringer indenfor bolig, investering og pension. Enkelte certificeringer kræver en bestået test for fortsat at kunne rådgive på området. Et andet eksempel på et forhold, som er særligt i den finansielle sektor er, at medarbejderen i kontrakten giver sit samtykke til, at arbejdsgiveren kan optage alle samtaler med kunder. Optagelserne bruges i forbindelse med eventuel dokumentation af rådgivning og indgåede aftaler med kunder samt interne kontroller på værdipapirhandelsområdet.

Et generelt godt råd er at søge juridisk eller uvildig sparring og rådgivning, inden du underskriver den nye kontrakt. Særligt i den situation, hvor der ikke er en overenskomst hos din nye arbejdsgiver, eller hvor du står overfor et brancheskift.

Tilsvarende kan der i andre sektorer findes forskellige forhold som er væsentlige og dermed bør være beskrevet i en ansættelseskontrakt. Det kan fx være specielle krav til stillingen i form af kørekort, påklædning eller en ren straffeattest. Eller typer af jobs, hvor stillingen er omfattet af en såkaldt konkurrenceklausul eller kundeklausul, eller hvor en væsentlig del af aflønningen er provisionsbaseret.

Hvis du står med en ny ansættelseskontrakt, som ikke er omfattet af en overenskomst, så bør du være særlig opmærksom på, om der er taget stilling til de for jobbet relevante forhold. Der er mange områder, som ikke er reguleret af ansættelsesretten, og derfor har du som udgangspunkt ingen lovkrav at støtte dig op af, hvis området ikke er beskrevet i kontrakten. Det kan f.eks. være områder som:

  • Pensionsordning – er det en del af ansættelsen? Og hvordan er fordelingen mellem dit og arbejdsgivers andel?
  • Fremtidige lønreguleringer eller forhandling herom?
  • Overarbejde, aftentillæg, weekendtillæg mv. – hvordan honoreres det?
  • Hvordan er dine arbejdstider? Er der mulighed for fleksible arbejdstider?
  • Er der mulighed for hjemmearbejde?
  • Indeholder jobbet rejseaktivitet? I hvilket omfang?

Måske er du så begejstret for dit nye job, at du ikke tænker nærmere over vigtigheden af at få sådanne områder nedskrevet. Der kan være tale om et ansættelsesforhold, hvor der i forvejen er en tæt relation til f.eks. venner eller familie, og hvor tanken om ”uenighed” i ansættelsen ligger fjernt. Alligevel opfordrer jeg dig til at få vilkårene godt beskrevet, så der altid er en ansættelseskontrakt at søge svaret i - i tilfælde af tvivl. Du har i ansættelsesbevisloven krav på at få en kontrakt på ansættelsen indenfor de første 30 dage.

Selvom du har tillid til din nye arbejdsgiver og er glad for dit kommende job, så er min anbefaling, at du tager dig god tid til at læse din kontrakt grundigt igennem. Vær kritisk og bed evt. om mere tid til at læse tingene igennem. Hvis der er et punkt, som du ikke forstår - eller som du savner i kontrakten, så spørg til det.

Et generelt godt råd er at søge juridisk eller uvildig sparring og rådgivning, inden du underskriver den nye kontrakt. Særligt i den situation, hvor der ikke er en overenskomst hos din nye arbejdsgiver, eller hvor du står overfor et brancheskift. Flere fagforeninger tilbyder forskellige muligheder for gratis juridisk bistand.

Hvis der hos din nye arbejdsgiver er en medarbejderhåndbog, så spørg til om du kan få lov til at få indsigt i den. Og hvis der i kontrakten henvises til andre dokumenter eller politikker, så søg indsigt i disse inden du skriver under. Endeligt findes de fleste branche-overenskomster i dag på nettet, så du her har mulighed for at læse om forhold, der måske ikke er beskrevet i kontrakten.

Til slut håber jeg, at du bliver glad i dit nye job, hvis du er blandt dem, der kigger efter nyt job i 2021.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Kultur

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Soulas skal finde fodfæste og må afvente superligabold for SønderjyskE: Onsdag skal han vise sig moden i pokalkamp på Fyn

Varde

Ældrechef fratrådt efter uenighed: Udløser millionregning til kommunens borgere

Annonce