Annonce
Trekantområdet

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Det er angiveligt første gang en vaskebjørn er set så nordligt som i Fredericia. Den blev fundet kørt ned forleden ved afkørsel 59. Den er nu sendt til undersøgelse på Danmarks Tekniske Universitet. Foto: Mårhundegruppen
Vaskebjørne hører ikke naturligt hjemme i Danmark, men den invasive art er nu konstateret i Snoghøj. En vaskebjørn blev fundet kørt ned ved afkørsel 59.

Snoghøj: En knap otte kilo tung vaskebjørn er blevet fundet trafikdræbt ved afkørsel 59 i Snoghøj. Det er angiveligt første gang, en vaskebjørn har befundet sig i fri natur her i området. Vaskebjørnen er i lighed med mårhunden en såkaldt invasiv art, der ikke har naturligt hjemme i Danmark.

- Jeg har fået indleveret vaskebjørnen og har nu sendt den til undersøgelse hos DTU, oplyser jæger Søren German Madsen, Vejle.

Forskerne skal nu klarlægge, om vaskebjørnen har levet i fangenskab, og hvor den kommer fra.

- Jeg har hørt fra Vester Nebel-området fra to uafhængige kilder, at de havde set en vaskebjørn, men det var uden konkrete beviser som her, siger Søren German Madsen. Der reguleres hvert år vaskebjørne i Danmark i mindre antal. De kommer op fra Tyskland, men der kan også være tale om en tam, der har været holdt ulovligt, konstaterer Søren German Madsen.

Fundet af vaskebjørnen er nu blevet registreret i Facebook-gruppen, som også holder øje med mårhunde. I gruppen markeres fundene af mårhunde og vaskebjørne på et Danmarkskort, og markeringerne af mårhunde er langt i overtal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce