Annonce
Trekantområdet

Ved Egtvedpigens grav

Lars Peter Lund, Egtved, arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Jeg har før advaret om de uheldige konsekvenser, et oplevelsescenter ved Egtvedpigens grav også kan føre med sig - modsat i dag, hvor mindelunden fremtræder ret urørt med en stilhed og ro, der netop var hensigten.

Et større arrangement på stedet vil utvivlsomt let spolere oplevelsen for de besøgende, der vitterligt kommer for at få viden og oplevelse af oldtiden. Alting behøver ikke at blive det rene gøgl.

Helt op til 1970'erne var fundet alene markeret med en sten ved vejen, hvor Peder Platz, som ejede jorden, og som gav anledning til at fundet blev behørigt undersøgt, var nævnt.

Det syntes vi i Egtved Borgerforening var for lidt med hensyn til relevante oplysninger. Derfor gjorde bestyrelsen et stort arbejde for, at der blev opført et lille museum. Der blev plantet arter, der voksede dengang, og ikke mindst blev højen genskabt.

Derfor virker det ret så krænkende, for at blive i nutidens sprogbrug, når der i dag skrives om vort nedslidte "træskur", som hidtil har givet oplysning om fundforholdene, og som vi i sin tid i Egtved Borgerforening var medvirkende til at få etableret.

Vi kaldte det nu et "bulhus" dengang, og gennem forhandling med Nationalmuseet og Vejle Museum blev planerne realiseret.

I fleres interesse burde der bevilges lidt bedre vedligehold og ro om gravpladsen for vort helt unikke fund af Egtvedpigen, der har givet os indblik om tiden langt tilbage.


I fleres interesse burde der bevilges lidt bedre vedligehold og ro om gravpladsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce