Annonce
Billund

Ved Stafet for livet: - En smule regn skal ikke slå os ud

Store smil ved fighterfrokosten. Foto: Martin Ravn
688 er med i den sjette udgave af Stafet for livet i Filskov - med børnestafet.

Filskov: Solen så et kort øjeblik ud til at have fået overtaget, da Stafet for livet lørdag klokken 11 skulle til at gå i gang. Så tømte skyerne ellers gavmildt deres indhold af regn ned over de 46 fightere og mange andre, som stod klar til at holde stafetten i gang i 24 timer.

Den situation greb stafetambassadør Per Larsen, tidligere PET-chef og formand for Børnerådet i Billund, straks i sin åbningstale:

- Det er med kræft som med vejret: Uforudsigeligt, hvad der sker. Men en smule regn skal ikke slå os ud, lød det fra Per Larsen, der selv er blevet opereret for kræft flere gange og derfor også stod på scenen i den gule T-shirt og gik med i fighterrunden i Filskov.

Annonce
Opvarmning sammen med Pingu inden børnestafetten. Foto: Martin Ravn

Berigende arbejde

688 er med i årets Stafet for livet, som er den sjette omgang med Niels og Anna Kathrine Pedersen fra Filskov i spidsen.

- Det er en dag med det hele, grin, gråd og holden om. Selvom jeg bliver virkelig træt, så bliver jeg ved, for det er så berigende at arbejde med det her. Kræft er jo ikke i forgrunden hele tiden, vi samler også på de gode historier, sagde Anna Kathrine.

Børnestafet

Et af de steder, hvor der var rigtig meget liv, var ved børnestafetten midt på pladsen, et nyt tiltag i år. En stor flok børn holdt i 24 minutter gang i løbet og klikkede massevis af gange på tælleren. På den måde tjente de 1000 kroner til Kræftens Bekæmpelse.

- Billund er jo Børnenes Hovedstad, så vi syntes, at der manglede noget for børn, sagde tovholder Lisbeth Vase, som selv har været med i stafetten i flere år

I cafeen kunne man komme i tørvejr og hygge sig. Foto: Martin Ravn
Mange fandt paraplyerne frem. Foto: Martin Ravn
Klar til at spæne afsted. Foto: Martin Ravn
Mona Nielsen, til højre, fik klippet håret af frisør Mette Lykkehaab Bramming fra Salon Winia i Sdr. Omme. Indehaver Anja Andreasen var med for første gang sammen med alle tre medarbejdere. Foto: Martin Ravn
Stafet for livet i Filskov. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce