Annonce
Læserbrev

Vederlag: Træd ind i virkeligheden igen

Læserbrev: DF´eren Ib Poulsen vil ikke arbejde, fordi han får eftervederlag. Hvis han tog sig et arbejde i stedet for at lukrere på statens finanser uden at røre en finger, ville han blive modregnet. Ib Poulsen har aldrig hørt om mennesker, der gider arbejde uden at få løn for det.

Det er sikkert rigtigt nok, men så bør man måske give de eks-folketings-politikere et incitament til at tage et regulært arbejde- Var det ikke det ord, de blå brugte, når de arbejdsløse skulle jages rundt i manegen?

Et incitament. Det ord betød, at man bare skulle tage penge fra de folk, der var et problem. Nu er det Ib Poulsen og en del andre, der er problemet. Afskaf derfor eftervederlaget. Det vil give politikerne et incitament til at træde ind i virkeligheden igen. Det kan da heller ikke være rigtigt, at man som folketings-politiker kan få 6 års løn for 4 års arbejde?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce