Annonce
Haderslev

Vedsted Søfestival bliver med både mad og musik

Formand René Holm er sammen med resten af holdet bag Vedsted Kultur & Event trukket i arbejdstøjet. Foto: Mette Henriksen
En spritny forening, Vedsted Kultur & Event, vil fremover stå bag Vedsted Søfestival. Bestyrelsen er trukket i arbejdstøjet.

Vedsted: Når Vedsted Søfestival rammer landsbyen den 19. og 20. juni, så bliver der mindre musik for pengene. Til gengæld kan festivalgæsterne glæde sig til en lækker to retters menu i telt fra Slukefter Kro, i stedet for at nøjes med madpakker ved søbredden fredag aften.

Dette er bare et af flere tiltag for Vedsted Søfestival, efter at den nye forening, Vedsted Kultur & Event, i starten af året overtog efter Landsbyforeningen for Vedsted og Omegn (LVO, red.), som trak sig i slutningen af 2019.

- Vi havde brug for fornyelse. Blandt andet syntes vi, at der skulle mere hygge og komfort til på pladsen i form af et stort telt. Her serveres mad fredag aften, og så bliver der kaffe og kage om lørdagen. Billetprisen røres der ikke ved, så derfor sparer vi lidt på musikken og nøjes fremover med to scener, fortæller formanden for Vedsted Kultur & Event, René Holm. Han bor ikke selv i Vedsted, men har haft tilknytning til landsbyen i nogle år i forbindelse med sin passion for at fotografere.

- Fotoklubben har lokaler her i byen, så man kan sige, at jeg på den måde har set byen indefra. Jeg føler mig på en måde hjemme her, selvom jeg bor i Vojens, siger René Holm, som blev PR-mand for Vedsted Søfestival og sidenhen formand ved et tilfælde.

- Her i Vedsted siger man, at Lars (Boisen, red.) er god til at få folk med i det frivillige arbejde. Man når næsten ikke at tænke sig om, og så har man allerede sagt ja, og det kan jeg da kun nikke genkendende til, siger René Holm med et stort grin og tilføjer:

- Vedsted er jo en virkelig god by med en masse ildsjæle, og det er en fornøjelse at være del af.

Mens René Holm de seneste år stort set kun har oplevet Vedsted Søfestival gennem linsen, bliver 2020-udgaven en helt anden og ny oplevelse for ham.

- Jeg kommer til at snakke en del med både gæster og musikere for at se, hvad der er godt, og hvor der er plads til forbedringer. Det er noget af det vi glæder os til i foreningen, at udvikle og forny, siger han og uddyber:

- Hovedformålet er at arrangere Vedsted Søfestival, men vi vil også gerne arrangere og tiltrække andre former for events inden for kultur og musik, slutter han.

Annonce

Holdet bag Vedsted Kultur & Event

Formand: René Holm
Næstformand: Lars Boisen
Kasserer: Kurt Busch
Sekretær: Tora Djernæs
Medlem: Mikkel Mortensen
Suppleant: Ketty Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce