Annonce
Esbjerg

Vedtaget: Udvalg siger ja til ny cykelsti til Vadehavscentret

Sådan er udkastet til linjeføringen på den nye cykelsti mellem Øster Vedsted og Vadehavscentret, som kommunens Teknik & Byggeudvalg gav grønt lys til fredag formiddag. Man er dog meget åbne over for at tale med lokale interessenter i forhold til, hvordan stiens endelige forløb bliver. Illustration: Esbjerg Kommune

Efter mange år på tegnebrættet vedtog politikerne på fredagens møde i kommunens Teknik & Byggeudvalg, at man ønsker at gennemføre planerne om anlæg af en ny og fem kilometer lang cykelsti fra Øster Vedsted til Vadehavscentret.

Annonce

Vester Vedsted: Efter en lang og sej kamp får borgerne i Vester Vedsted og Sdr. Farup nu endelig den julegave, de har ønsket sig i rigtigt mange år.

Fredag formiddag vedtog politikerne efter et møde i Esbjerg Kommune Teknik & Byggeudvalg nemlig anlægget af en ny, fem kilometer lang cykelsti mellem Øster Vedsted og Vadehavscentret i Vester Vedsted.

- Vi har udvalget besluttet, at vi gennemfører projektet med at lave en cykelsti fra Øster Vedsted til Vadehavscentret. Vi vil nu gå i dialog med de enkelte interessenter i forhold til at finde den helt rigtige linjeføring for cykelstien, og vi er meget åbne over for, at folk kan byde ind med gode forslag til projektet, siger udvalgsformand Søren Heide Lambertsen(S), der dog understreger, at sagen først skal igennem Økonomiudvalget og Byrådet, for cykelstien er endegyldigt vedtaget.

- Vi vi nu indstille, at den del af finansieringen, som Esbjerg Kommune skal stå for, kommer på plads ved næste budgetlægning i efteråret 2019, siger Søren Heide Lambertsen.

Annonce

Finansiering

Men det er ikke kun borgerne på selve strækningen, der nu får en tidlig julegave, for cykelstien har også været et stort ønske hos blandt andet turister, Vadehavscentret, lokale turistaktører og en friluftsglad lokalbefolkning, der nu får muligheden for at cykle ud i Nationalpark Vadehavet uden at udsætte sig selv for tung trafik på Øster Vedstedvej og Sdr. Farup Vej.

Søren Heide Lambertsen ved dog ikke endnu, hvornår selve anlæggelsen af stien påbegyndes.

- Stien bliver helt sikkert til noget nu, men selve forarbejdet starter først, når den er endelig vedtaget i Byrådet. Jeg kan ikke forestille mig, at selve arbejdet går igang før efter budgetplanlægningen næste efterår, men forarbejdet går igang snarest muligt, siger Søren Heide Lambertsen og forklarer, at han kun har hørt positive kommentarer omkring projektet, og at alle politikere stort set har været enige.

Det eneste, der har været diskuteret er, hvordan man fik selve finansieringen på plads i forhold til de omkring 6,6 mio. kr., som kommunen skal bidrage med, efter at man tidligere på efteråret modtog et statsligt tilskud på 4,4 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce