Annonce
Tønder

Vedtagne retningslinjer er noget man retter sig efter – ikke løber bort fra

Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Læserbrev: Hos mange var glæden stor, da Tønder kommunalbestyrelse den 30. september 2020 vedtog retningslinjer, der skulle åbne op for opstilling af nye vindmøller i kommunen. Nu stod det endeligt klart, hvad der kræves af indholdet i ansøgninger for at komme i betragtning.

Vi er fire lodsejere, der igennem flere år har arbejdet på at sammensætte et projekt til opførsel af otte vindmøller sammen med et solcelleanlæg på Gasse Hede. Vi startede processen med at afholde individuelle møder med de nærmeste naboer og senere et fællesmøde, hvor formanden for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (dengang Venstre, nu Tønder Listen), deltog som observatør. Modsat flere af de andre ansøgte projekter, har der på intet tidpunkt lydt kritiske toner fra naboerne. Da vi indsendte ansøgningen, under hensyn til de vedtagne retningslinjer, vurderede vi derfor, at vi havde meget gode chancer for at opnå tilladelse. Denne optimisme er dog ved at forstumme, da de politiske partier en efter en løber fra deres egen aftale. Først Venstre med en udmelding om, at vindmøller kun måtte have en max højde på 150 m, samt at der skal nedtages to hvor hver ny mølle, der sættes op. Senest er Tønder Listen, Borgerlisten og SF kommet med ændringer til retningslinjerne.

Det er kort sagt noget makværk og uanstændigt, at partierne på den måde løber fra de retningslinjer, de selv har vedtaget. Vi forventer derfor, at de allerede vedtagne retningslinjer følges, når de indsendte ansøgninger vurderes.


Det er kort sagt noget makværk og uanstændigt, at partierne på den måde løber fra de retningslinjer, de selv har vedtaget.

Fra læserbrevet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce