Annonce
Debat

Veganernes politik hænger i den grønne hæk

Annonce

Det såkaldte Veganerpartiet har netop lige nu gjort noget helt usædvanligt. Veganerne har rundet de godt 20.000 vælgererklæringer, der giver adgang til at stille op til næste folketingsvalg.

Partiets stifter tilbage i 2018, Henrik Vindfeldt, jubler naturligvis. Han er oppe i det grønne felt (for sjov). På grøntsagsspisernes hjemmeside står der, at formanden Henrik Vindfeldt ”ikke stopper, før vi har reddet dyrene og naturen”.

Grøntsagsgnaskerne har tre principielle hovedoverskrifter i partiprogrammet: Spis udelukkende og kun grønt, øg dyrevelfærden og skab en grøn, miljøvenlig politik. Veganere må naturligvis ikke spise kød under nogen former. Heller ikke fugl eller fisk. Ikke engang et hårdkogt æg må du tage i munden, hvis du er ægte veganer.

Mange spørgsmål melder sig. Formand Vindfeldt udtaler dog, at partiet, som det er nu, vil pege 0 procent på Venstre. S-statsminister Mette Frederiksen får 10 procents velvilje. Partiets program, udover de tre mærkesager, hænger noget i den grønne hæk.

Noget andet er nemlig, at førende børnelæger på det kraftigste anbefaler, at små børn får animalsk protein (kød) i deres tidlige opvækst. Børnene kan ikke leve udelukkende af gulerødder og kål, mener førende læger. En endnu større lammer for det kødløse parti er, at ny forskning faktisk viser, at planter, buske, gulerødder, porrer og træer udviser følelser - sågar angst - når de bliver trukket op af jorden eller fældet.

Børnelægerne og den nye planteforskning truer med at sende Veganerpartiet ud af planteskolen med et ordentligt drøn, inden partiet er kommet i gang med de lysegrønne tanker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce