x
Annonce
Danmark

Veganerpartiet gav Den Lille Havfrue grisemaske i protest

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Veganerpartiet håber at kunne samle nok vælgererklæringer til at stille op til næste folketingsvalg.

Veganerpartiet iklædte onsdag eftermiddag Den Lille Havfrue på Langelinie i København i en lyserød grisemaske og tape. Det skete for at protestere mod dansk svineproduktion.

Og selv om det måske kan provokere nogle, så er det sådanne initiativer, der skal til for at råbe politikerne og befolkningen op. Det siger Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet.

- Ligesom med Den Grønne Studenterbevægelse og Fridays for Future, så har vi prøvet mange ting. Der har været så mange moderate stemmer i mange år.

- Vi har vidst det her i årtier - at det var en kæmpestor udfordring, og vi er vi ved at være ti år fra 2030-målet, og folk kan bare se, at vi er ved ikke at nå det, siger Henrik Vindfeldt.

Ifølge partiet bunder onsdagens protest i, at Danmark er storeksportør af svin til udlandet - særligt til Kina.

Desuden mener partiet, at vi i Danmark bryster os af at have et "eksporteventyr". Det er det, Den Lille Havfrue symboliserer. Tapen rundt om havfruen referer til pladsforholdene i den danske svineproduktion, siger Henrik Vindfeldt.

- Vi kan godt lide at se en grøn regering og nogle grønne røster, men vi ser bare ikke nogle reelle reduktioner nogen steder. Endnu. Det kommer vi forhåbentlig til her i klimaforhandlingerne, og der vil vi rigtig gerne påvirke politikerne til at se på landbruget, siger han.

Veganerpartiet arbejder på at kunne stille op ved næste folketingsvalg.

Partiet har i øjeblikket indsamlet knap 10.500 vælgererklæringer. Det kræver 20.182 vælgererklæringer for at være opstillingsberettiget.

Henrik Vindfeldt mener, at målet nok skal nås.

- Om det her giver 1000 vælgererklæringer eller ej, så skal vi nok samle vores vælgererklæringer. For vi er rigtig bange for vores fremtid her i Danmark, siger han.

/ritzau/

Link til Veganerpartiets hjemmeside
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Annonce