Annonce
Haderslev

Vej fortsat spærret efter fund af død person i lade

Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Foto: Jacob Schultz
Politiets teknikere har nu forladt Småkærvej i Hejsager ved Haderslev, efter meldingen om en person, der blev fundet død i en lade. Vejen er dog fortsat spærret.

HEJSAGER: Det er endnu småt med nyt om dødsfaldet i en lade på Småkærvej i Hejsager ved Haderslev, som politiet fik en melding om klokken 17.26 torsdag aften.

Småkærvej er dog stadig spærret for gennemkørsel, men politiets teknikere har forladt stedet. Nu er der kun medarbejdere fra beredskabet og politihjemmeværnet tilbage sammen med en enkelt politimand, der mødte klokken otte og afløste natholdet.

Efterforskningen gav i aftes og her til morgen mange spekulationer for de øvrige beboere i området, ingen ved, hvem den afdøde var eller hvad der egentlig er sket. Politiet er fortsat tilbageholdende med oplysninger. Det forlyder dog, at der er en pressemeddelelse på vej. En enkelt nabo havde fredag morgen hejst flaget på halv.

Politiet betegnede torsdag aften kort før klokken 22 dødsfaldet som mistænkeligt og indledte en efterforskning af hændelsen.Den afdøde var det tidspunkt endnu ikke identificeret, og dermed var de pårørende heller ikke underrettet endnu, om det er anderledes nu, vides ikke.

Annonce
Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Foto: Jacob Schultz
Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Foto: Jacob Schultz
Politiet efterforsker stadig et mistænkeligt dødsfald på en nedlagt landejendom i Hejsager. Laden til højre har intet med drabet at gøre. Foto: Jacob Schultz
Privatfoto.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Esbjerg

Vittenberg-elever i finalen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce