Annonce
Tønder

Vejarbejde forsinkes af dieseltyveri

Arkivfoto: Michael Bager
2500 liter diesel manglede i tankene mandag morgen, da folk fra asfaltfirmaet Pankas mødte ind ved Møgeltønder.

MØGELTØNDER: Ubudne gæster var i løbet af natten til mandag på spil på Omfartsvejen ved Møgeltønder. Her er asfaltfirmaet Pankas i gang med forberedelserne til at lave et vejarbejde mellem Møgeltønder og Højer, og derfor stod de store maskiner klar på stedet natten til mandag.

Fra firmaets maskiner er der blevet stjålet omkring 2500 liter dieselolie, ligesom der også er forsvundet et større antal batterier fra maskinerne, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tyveriet har umiddelbart forsinket vejarbejdet med cirka en halv dag, lyder vurderingen fra salgsingeniør Steffan Gregersen fra Pankas:

- Det værste er, at vi bliver lidt forsinkede af det her. Det koster cirka en halv dags tid, inden vi har nye batterier hentet derud og alle maskinerne er tanket igen. Maskinerne kører med de samme batterier som lastbiler, så det er ikke svært at skaffe nye, men det tager da lidt tid at få styr på, det er klart, forklarer han og tilføjer:

- At vi får stjålet dieselolie er heldigvis ikke noget, vi oplever så tit igen. Nogle gange er vi uheldige i perioder. Uanset hvad, så er det træls, når folk ikke kan kende forskel på dit og mit, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce