Annonce
Tarm

Vejarbejde trækker ud - men holder sin deadline

Det videre vejarbejde på rute 28 mellem Højmark og Herningvej lader vente på sig. Men man hvis vejret holder, regner man med at kunne nå det indenfor tidsrammen på tre uger. Foto: Jonas Kollerup
Det logistiske arbejde bag vejarbejdet på rute 28 mellem Højmark og Herningvej gør en smule vrøvl af sig, men hos Vejdirektoratet håber man stadig at kunne holde deadline, der er 19. september.

HØJMARK: Det rumler og ryster i bil og i øregang, når man i disse dage tager turen ad rute 28 fra Røgind Kro på Herningvej syd på mod Højmark.

De seneste 12 dage har vejstrækningen manglet sit øverste lag asfalt – det såkaldt flydelag – og et nyt har siden ventet på at blive lagt.

Men det er næppe et arbejde, der bliver påbegyndt fra morgenstunden.

- Det går sådan set lidt efter planen, for jeg vidste godt, at der ville gået noget tid, inden der kunne komme et nyt slidelag på, siger vejarbejdsansvarlig hos Vejdirektoratet, Kirsten Roelsgaard.

På grund af travlhed hos det mandskab og den maskine, der arbejder med at fræse det øverste lag asfalt af, har man været tidligere ude med fræseren, end man har haft mandskab klar til at lægge den nye asfalt.

- Så jeg vidste godt, at det ville trække lidt ud. Problemet er også lidt med det vejr, der er i øjeblikket. Man kan ikke lægge asfalt ud i regnvejr, og når det regner så meget, så bliver det hele forsinket – også de andre steder rundt omkring. Så det hele bliver skubbet foran, siger Kirsten Roelsgaard.

Hun fastslår dog, at man stadig håber at kunne overholde deadline på tre uger. Dermed skulle bilisterne gerne fra torsdag 19. september igen kunne køre ad rute 28 uden hverken rumlen og rysten.

Annonce
Det videre vejarbejde på rute 28 mellem Højmark og Herningvej lader vente på sig. Men man hvis vejret holder, regner man med at kunne nå det indenfor tidsrammen på tre uger. Foto: Jonas Kollerup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce