Annonce
Vejen

Vejarbejdet koster kassen: Brugsen har underskud

Bestyrelsen og ledelsen for Hovborg Brugs gør hvad de kan for at skabe aktivitet i butikken, bl.a. med en vinaften. Foto: Kirsten Bruun
Formand for Hovborg Brugs Mogens Nielsen appellerer til borgerne om at bruge "jeres brugs." Ellers er den der ikke om bare fem år.

HOVBORG: Vejarbejdet midt i Hovborg har i perioder kostet brugsen 10 procent på omsætningen, og når der ikke er noget at give af i forvejen, så er det en alvorlig sag. Og nu kan det ses på bundlinjen, hvor der er røde tal.

- Vi er meget udfordret af vejarbejde på Holmeåvej og i Hovborg og dermed manglende gennemkørende trafik, der handler i brugsen, fortæller formand Mogens Nielsen.

- Det har betydet, at vores omsætning er vigende, og vi har minus på driften.

- Desuden bruger vi for meget personale i forhold til omsætningen. Hvis vi ikke får det rettet op, har vi ingen brugs om fem år. Konsekvensen heraf vil være faldende boligpriser i Hovborg og mindre turisme. For at handle skal man så enten have bil eller handle på nettet.

- Vi har brug for at hæve vores omsætning, så vi vil gerne opfordre alle til at handle mest muligt i jeres brugs.

- Vi ved, at der er nogen ting, som vi er dyrere med end vores konkurrenter, men vi har rigtig mange varer, som vi er på niveau med eller billigere med.

- Vores opfodring er, at alle handler det i brugsen, som giver mening. Hvis man hver gang handler for bare 7-10 kr. mere i brugsen, vil vores omsætning stige, personaleudgiften falde i procent, og driften vil gå i plus. Så har vi også en butik om 5-10-20 år, siger Mogens Nielsen.

Brugsens bestyrelse har været på strategiseminar med det formål at finde en holdbar, langsigtet strategi som gør, at Hovborg Brugs overlever. Punkt 1 i strategiplanen hedder Kommunikation og mere fokus på Drift og økonomisk situation.

- Hovborg og vores kunder skal have et retvisende billede af brugsens situation. Overskuddet bliver i Hovborg Brugs, og vi er en stor sponsor til lokale foreninger.

Annonce
Formand for Hovborg Brugs Mogens Nielsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];