Annonce
Vejen

Vejarbejdet koster kassen: Brugsen har underskud

Bestyrelsen og ledelsen for Hovborg Brugs gør hvad de kan for at skabe aktivitet i butikken, bl.a. med en vinaften. Foto: Kirsten Bruun
Formand for Hovborg Brugs Mogens Nielsen appellerer til borgerne om at bruge "jeres brugs." Ellers er den der ikke om bare fem år.
Annonce

HOVBORG: Vejarbejdet midt i Hovborg har i perioder kostet brugsen 10 procent på omsætningen, og når der ikke er noget at give af i forvejen, så er det en alvorlig sag. Og nu kan det ses på bundlinjen, hvor der er røde tal.

- Vi er meget udfordret af vejarbejde på Holmeåvej og i Hovborg og dermed manglende gennemkørende trafik, der handler i brugsen, fortæller formand Mogens Nielsen.

- Det har betydet, at vores omsætning er vigende, og vi har minus på driften.

- Desuden bruger vi for meget personale i forhold til omsætningen. Hvis vi ikke får det rettet op, har vi ingen brugs om fem år. Konsekvensen heraf vil være faldende boligpriser i Hovborg og mindre turisme. For at handle skal man så enten have bil eller handle på nettet.

- Vi har brug for at hæve vores omsætning, så vi vil gerne opfordre alle til at handle mest muligt i jeres brugs.

- Vi ved, at der er nogen ting, som vi er dyrere med end vores konkurrenter, men vi har rigtig mange varer, som vi er på niveau med eller billigere med.

- Vores opfodring er, at alle handler det i brugsen, som giver mening. Hvis man hver gang handler for bare 7-10 kr. mere i brugsen, vil vores omsætning stige, personaleudgiften falde i procent, og driften vil gå i plus. Så har vi også en butik om 5-10-20 år, siger Mogens Nielsen.

Brugsens bestyrelse har været på strategiseminar med det formål at finde en holdbar, langsigtet strategi som gør, at Hovborg Brugs overlever. Punkt 1 i strategiplanen hedder Kommunikation og mere fokus på Drift og økonomisk situation.

- Hovborg og vores kunder skal have et retvisende billede af brugsens situation. Overskuddet bliver i Hovborg Brugs, og vi er en stor sponsor til lokale foreninger.

Formand for Hovborg Brugs Mogens Nielsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce