Annonce
Esbjerg

Vejen banet for transportcenter: Nu går arbejdet med Route 66 i gang

JL4-Development har planer om et stort nyt transportcenter på 15 hektar jord øst for Tingvejen med restauranter, benzinstation, logistikselskaber samt overnatnings- og badefaciliteter. Arkivfoto: Morten Marboe.
Region Syddanmark har nu formelt givet afkald på et areal ved Korskro til råstofindvinding. Dermed kan JL4-Development komme videre med planerne om et stort transportcenter ved motorvejens afkørsel.

Esbjerg Kommune: Det er halvandet år siden, JydskeVestkysten kunne fortælle, at projektudvikler Jan Lyskjær, JL4-Development, gik med planer om at etablere et stort transportcenter på 15 hektar jord øst for Tingvejen med restauranter, benzinstation, logistikselskaber samt overnatnings- og badefaciliteter. Og nu kommer der endelig skub i sagen.

Region Syddanmark vil nu formelt opgivet arealet, der egentlig var udlagt som indvindingsområde for råstoffer såsom sand, grus, sten, granit og kalk i Regionplan 2016, oplyser Jan Lyskjær. Det giver Esbjerg Kommune fri bane til at udarbejde et nyt plangrundlag. Plan & Miljøudvalget har allerede besluttet, at arbejdet med kommuneplanændring og lokalplanændring skal sættes i gang, så der er heller ingen politiske forhindringer i sigte for et nyt transportcenter, som både borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og hele Plan & Miljøudvalget ser positivt på.

Ifølge Jan Lyskjær er Rambøll allerede hyret ind som rådgiver, og i denne uge går de indledende manøvrer i gang for det videre arbejde.

Annonce

- Vi har tidligere haft kontakt til forskellige potentielle investorer, men da vi var nødt til at afvente regionens svar for at vide, om projektet overhovedet kunne realiseres, er der ikke indgået faste aftaler p.t., siger Jan Lyskjær og fortsætter:

- Jeg kan ikke for nuværende sige ret meget om, hvor stor en investering, der bliver tale om, for størrelsen af investeringen er helt afhængig af, hvad der gives lov til at bygge. Inden for  meget kort tid bliver der indledt møder med Esbjerg Kommune for at drøfte, hvilke muligheder, der byder sig. Jo bredere lokalplan desto flere muligheder.

Jan Lyskjær, JL4-Development, er projektudvikler og manden bag planerne om et kommende, nyt transportcenter ved Korskro. Privatfoto.

Jan Lyskjær kører som projektudvikler i hele Danmark ikke så få kilometer og han har selvsagt også tit har været omkring både Korskro og Danmarks Transport Center ved Vejle, nu Exxit 59, som han har skelet lidt til i forhold til opbygningen og disponeringen af et muligt kommende transportcenter ved Korskro.

Jorden til det nye transportcenter - 150.000 kvadratmeter - er på et tidligt tidspunkt sikret via betingede købsaftaler med to lodsejere langs Grimstrupvej, og aftalerne gælder stadig:

-  Aftalerne er blevet forlænget i mellemtiden - lodsejerne har været loyale og fulgt udviklingen fra sidelinjen. Selve grundkøbene realiseres, når der foreligger lokalplan og byggetilladelse. Vi vil gerne udnytte grunden optimalt, så der kommer så mange funktioner, som muligt. Herunder benzinanlæg og vaskefaciliteter - for både personbiler og trucks - resturanter,  pladser, hvor trucks kan overnatte og så videre. Herudover er der ønske om etablering af logistik-enheder, som kan servicere lufthavnen - og gerne med domiciler. Og der er andre tanker i støbeskeen, som først vil blive offentliggjort, når vi har haft en drøftelse med kommunen herom, siger Jan Lyskjær.

Projektudvikleren har tidligere gjort sig nogle tanker om, hvad Brexit ville komme til at betyde i forhold til et udvidet behov for transportcentret - herunder, om Skat ønskede arealer til toldforretninger på stedet.

- Vi har tidligere - og vil igen - rette henvendelse til Skat for at høre, om områderne på havnen er tilstrækkelige, eller om man eventuelt kan forestille sig, at man kan fortolde hos os på Korskroen Route 66 (navnet på det kommende transportcenter, red.) og plombere lastbiler, så de ikke skal fylde på havnen, forklarer Jan Lyskjær, der glæder sig til for alvor at kunne tage hul på projektet:

- Bedre sent end aldrig, men vi respekterer, at der er nogle spilleregler, som skal overholdes og nu glæder vi os bare til at komme i gang. Når vi er kommet videre sammen med Esbjerg Kommune, så er det tanken at opsætte et kæmpe skilt ved Korskro, hvor man kan orientere sig om detaljerne i projektet, men allerede nu er telefonen åben for interesserede, understreger Jan Lyskjær.

Sagen kort

Jan Lyskjær, projektudvikler og indehaver af JL4-Development, planlægger et transportcenter, der foruden parkering skal rumme blandt andet overnatnings-, bade- og toiletfaciliteter samt tankstation og restauranter.

Eftersom etableringen af et transportcenter på dét sted ikke er i overensstemmelse med kommuneplanen, har han forlængst søgt om at plangrundlaget ændres, ligesom der skal udarbejdes en lokalplan for området, og Plan & Miljøudvalget har også for halvandet år siden givet grønt lys for at igangsætte planarbejdet til Korskroen Route 66. Det arbejde måtte dog afvente en formel melding fra Region Syddanmark.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Budgetforlig i Esbjerg: Samlet byråd lander velfærdsbudget uden besparelser

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Sydjylland For abonnenter

Råddent arbejdsmiljø plager stadig ungdomspsykiatri: Ansatte bliver mobbet på jobbet og stoler ikke på ny ledelse

Varde

Varehus får bøde på 20.000 kroner for beskidt køler til frugt og grønt: Den var ellers lige skilt ad og desinficeret

Aabenraa

Hjørnets fremtid er på spil: Her er planen for lukket værtshus

Podcast

Lyt: Høner brækker knogler -  Det er barskt!

Haderslev For abonnenter

Se her, hvorfor kommunen valgte at politianmelde Sundplejen og læs advokatens svar

Esbjerg

Skleroseindsamlere slog ny rekord: Lokalafdelingen indsamlede næsten en kvart million kroner

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sydjylland

Region Syddanmark politianmeldt igen: Risikerer stor bøde efter sløseri med tusindvis af personfølsomme oplysninger

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund For abonnenter

Per Langvad nåede ikke at høre klokkespillet i Grindsted Kirke: Døde efter blot tre ugers kræftsygdom

Annonce