Annonce
Navne

Vejen-borgmester takker af efter 20 år

Et af højdepunkterne i Egon Fræhrs politiske karriere har været opførelsen af et nyt rådhus, som blev taget i brug i oktober 2019. Foto: Søren Dippel
24 år i politik – de 20 af dem som borgmester – er nok for Egon Fræhr. Den 69-årige Venstrepolitiker genopstiller ikke ved kommunalvalget i 2021. Sagen om Skovgårdsvej gjorde ham landskendt.
Annonce

Tirsdag morgen kom udmeldingen fra borgmester Egon Fræhr; Den 69-årige Venstrepolitiker genopstiller ikke ved kommunalvalget i november 2021.

Når den nuværende valgperiode udløber 31. december 2021 vil Egon Fræhr have været borgmester i 20 år. Først fire år i det tidligere Brørup Kommune og de resterende år i Vejen Kommune. Egon Fræhr har været aktiv i politik gennem 24 år.

Egon Fræhr lægger ikke skjul på, at det var en stor beslutning at skulle træffe:

- Det er klart, at det efter så mange år er noget af en beslutning at skulle træffe, hvorvidt tiden er inde til at stoppe. Men jeg har fundet – også med et blik på dåbsattesten –, at det skal være nu. Der kan også efter så mange år komme et tidspunkt, hvor der kommer for meget plejer i det, siger Egon Fræhr.

Annonce

Styr på økonomien

Egon Fræhr har vist sig som en særdeles driftssikker borgmester. Selv om Vejen Kommunes skattegrundlag på ingen måde ligger i top blandt de danske kommuner - snarere tværtimod, så er det lykkedes for Fræhr og det øvrige byråd at have udpræget styr på økonomien. I denne periode er det også lykkedes at komme i mål med to markante nyskabelser – dels et nyt rådhus og dels et nyt bibliotek.


Det er klart, at det efter så mange år er noget af en beslutning at skulle træffe, hvorvidt tiden er inde til at stoppe. Men jeg har fundet – også med et blik på dåbsattesten –, at det skal være nu.

Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune


Det er samtidig i denne periode, som bliver den sidste, at Egon Fræhr også har oplevet mest modvind. Det skyldes nærmest ene og alene den opsigtsvækkende sag omkring ekspropriationen af Skovgårdsvej mellem Vejen og Askov. Højesteret erklærede ekspropriationen for ulovlig, og da Vejen Kommune efterfølgende satte gang i en ny ekspropriationsproces, var det startskuddet til en langvarig strid mellem kommunen og landmanden Martin Lund Madsen.

Vejdirektoratet gav sidste efterår Vejen Kommune medhold i sagen.

Venstre i Vejen Kommune skal nu i gang med at finde en ny borgmesterkandidat. Det sker på et opstillingsmøde i slutningen af november.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce