Annonce
Vejen

Vejen Business College håber på normaliseret skolestart

Afgangseleverne på Vejen Business College - som er Natasja Karen Madsen - fik en noget anderledes afslutning, end de havde forventet. Nu håber VBC's medarbejdere og kommende studerende på en mere normaliseret skolegang efter ferien. Arkivfoto: Søren Dippel
Coronakrisen satte i den grad sit præg på de sidste tre måneder af skoleåret på Vejen Business College.
Annonce

Vejen: Det, som engang blev betragtet som de største selvfølgeligheder, er der blevet vendt op og ned på med coronakrisen.

Sådan har det også været på Vejen Business College. I midten af marts blev VBC som nærmest resten af Danmark lukket ned fra den ene dag til den anden. Foråret var ellers som altid på skolen fyldt med elever fra kommunens folkeskoler, som hvert år er i brobygning på VBC, for at blive klogere på om det er her ungdomsuddannelsen skal tages.


Der har været elever, som i den grad har savnet den daglige struktur med at skulle møde ind på VBC hver morgen og være del af et fællesskab og en undervisning, hvor det fysisk er muligt at tale med sine undervisere.

Bente Tærsbøl, lektor


Hvad enten det er på den gymnasiale HHX-uddannelse eller på erhvervsuddannelserne EUD- eller EUX-Business. Men det fik corona-pandemien også sat en stopper for. Den betød, at såvel ledelse, undervisere og ikke mindst elever på VBC skulle tænke i nye baner, og få en nødundervisning i gang.

Annonce

Ny hverdag

Den fysiske undervisning blev hurtigt erstattet med fjernundervisning, og i løbet af et par dage var der igen øjenkontakt og ørenlyd til vores elever via forskellige onlinemedier som f.eks. Zoom. Ingen tvivl om at en ny hverdag har mødt elever og undervisere på VBC. Men selv om medarbejderne med de elektroniske medier har mulighed for at være i kontakt med eleverne, så er det bare ikke det samme som at møde eleverne i den ”virkelige” verden.

- Der har været elever, som i den grad har savnet den daglige struktur med at skulle møde ind på VBC hver morgen og være del af et fællesskab og en undervisning, hvor det fysisk er muligt at tale med sine undervisere, og hvem der nu er behov for at tale med, lyder det fra lektor Bente Tærsbøl i en pressemeddelelse.

Annonce

Savnede normalen

Bente Tærsbøl har i en lang årrække været en af studievejlederne på VBC. Emil Kristensen som er færdig med sit første år af sin toårige EUX-Business uddannelse er helt enig heri, og synes også nedlukningsperioden indebar for mange skriftlige opgaver, hvilket ikke er Emils livret.

- Men til gengæld var det dejligt at kunne være hjemme og ikke skulle så tidligt op om morgenen, pointerer Emil. Men han indrømmer dog også, at han i den grad var klar til at møde ind på VBC og få en ”normal” hverdag, da der langt om længe igen blev åbnet op for det.

- Dog er der ingen tvivl om, at den manglende tilstedeværelse har været udfordrende for nogle af vores elever, og det skal vi her i det nye skoleår arbejde på at rette op på igen, lyder det fra Bente Tærsbøl.

Nu håber såvel Bente Tærsbøl og Emil Kristensen, at alt normaliseres ved skolestart i august måned, så det igen bliver nemmere at være i kontakt med eleverne. For godt nok kan den online-baserede undervisning noget, men den kan ikke erstatte den fysiske kontakt imellem undervisere og elever, understreger både Bente og Emil, som giver hånd på, at livet på VBC efter sommerferien vender tilbage til en normal hverdag, som de så ud før den 12. marts med fysisk undervisning uden de mange restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce