Annonce
Vejen

Vejen by mangler akut pasningspladser: Politikere uenige om løsningen

Stordagpleje eller vuggestue. Politikerne i Udvalget for skoler og børn er ikke enige om, hvordan kommunen bedst løser det akutte behov for flere pasningspladser til de yngste medborgere. Arkivfoto: Timo Battefeld
Skal kommunen oprette en stordagpleje i kommunale lokaler med plads til 10 børn eller i stedet etablere 10 ekstra midlertidige vuggestuepladser? Det er politikerne i Udvalget for skoler og børn uenige om.

Børn: Det nuværende antal pladser i vuggestuer og dagpleje i og tæt omkring Vejen by er alt for lavt. Det viser en prognose fra Vejen Kommune, som forudsiger, at 27 børn mellem 0 og 3 år kommer til at mangle pasning i september, hvis ikke der gøres noget.

Derfor har politikerne i Udvalget for skoler og børn besluttet at etablere en midlertidig vuggestue på det område, hvor Billingland i forvejen ligger i den sydlige del af Vejen by. Her er der plads til at sætte ekstra pavilloner op og dermed skabe plads til yderligere børn.

Hvor mange børn, der skal være plads til, er politikerne dog ikke enige om. De tre Venstre-medlemmer Claus Kulmbach, Henny Schøler og Hennig Askov samt Knud Peter Wad fra Konservative stemte ved mødet 23. marts for, at der skal etableres 25 midlertidige vuggestuepladser ved Billingland og yderligere 10 pladser i en stor-dagpleje i legestuen ved Troldehuset.

Den beslutning kunne Socialdemokraterne Elin Winther, Kjeld Thorsen og Bodil Baagø fra SF ikke være med på, og de tog derfor forbehold.

- Der er ingen tvivl om, at vi mangler pasningspladser i Vejen by. Vi har ikke dagplejepladser nok, og vi har ikke kunnet få nye, så jeg anerkender behovet og bakker op om, at vi udvider med de vuggestuepladser ved Billingland, siger Elin Wihther.

Hun vil dog ikke være med til at indrette en kommunal stordagpleje i legestuen ved Troldehuset.

- Efter min mening er en dagpleje i et hjem med få børn. Det er et lille trygt miljø. Hvis vi som kommune går ind og laver 10 pladser i en kommunal bygning, så synes jeg, vi laver en vuggestue, og så skal vi kalde det for en vuggestue i stedet for en stordagpleje - og så skal vi leve op til gældende regler for en vuggestue, fastslår Elin Winther.

Hun så hellere, at man opretter 35 midlertidige vuggestuepladser ved Billingland.

Annonce

Billigste løsning

Flertallets indstilling om 25 midlertidige vuggestuepladser ved Billingland i kombination med 10 pladser i en stordagpleje er det billigste af de tre forslag, som forvaltningen præsenterede. Det beløber sig samlet for anlæg og drift i de to år til 3.563.000 kr., mens forslaget om at etablere alle 35 ekstra pladser som vuggestuepladser ved Billingland samlet koster 3.677.000 kr. Altså godt 100.000 kr. mere i løbet af de to år.

- Mit håb er, at vi undgår en stordagpleje i kommunalt regi. Der er mulighed for at lave flere pladser i pavillionløsningen i Billingland, og den kan jeg bedre bakke op om, siger Elin Winther.

Formand for udvalget Claus Kulmbach håber fortsat, at kommunen kan tiltrække flere dagplejere.

- Vi havde ikke set i krystalkuglen, at vi ikke kunne få dagplejere, så det her bliver en omkostelig affære. Vi håber på sigt at kunne få de dagplejere, der er brug for i Vejen by. Men vi kan godt nå at rykke og få gjort det her, så vi er klar til at tage imod børnene efter sommerferien. Det er vigtigt at slå fast, at pasningsgarantien fra 9 måneder står fast. Det her laver vi for at kunne tilbyde pasning i nærområdet.

Nu bliver det op til Økonomiudvalget og derefter byrådet, hvordan de ekstra pladser skal etableres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Erhverv

Montører overfuses af vrede kunder på hjemmekontoret: Nu får de hjælp til at nedtrappe konflikterne

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sønderborg For abonnenter

Modstander undrer sig over byggeri af biogasanlæg: - Det er grove løjer

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce