Annonce
Billund

Vejen: Direktør fylder 60

Direktør Erik Andersen, ØkologiRådgivning Danmark, fylder 60 år. PR-foto

Billund: Det er en direktør i gummistøvler, som fylder 60 år 15. november. Erik Andersen har ledet Økologirådgivning Danmark siden marts 2018.

Skal han vælge mellem jakkesæt og gummistøvler, vælger han uden tøven gummistøvlerne. Erik Andersen trives i frisk luft og i mødet med kunderne på staldgangen.

Den fornemmelse, han her får for de økologiske landmænds situation, er nyttig, når han tager direktørrollen på sig på kontoret i Billund, Herning eller Aarhus.

- Erik kender kundernes situation, og det er en styrke, når der skal træffes strategiske beslutninger og sættes retning for rådgivningen, siger formand for Økologirådgivning Danmarks bestyrelse, Torben Jensen, Sagro.

Annonce

Økologi som varemærke

Erik Andersen begyndte som kvægrådgiver i Vejen, Brørup og Kolding i 1983.

10 år senere blev økologien hans varemærke, og efter en række fusioner i branchen blev han i 2009 chef for Jysk Økologi. Da Økologirådgivning Danmark (ØRD) så dagens lys 1. januar 2016, var Erik Andersen en af arkitekterne bag fusionen med Økologisk Landsforenings landbrugsrådgivning, der gav en kritisk masse af rådgivere såvel som kunder, der gør, at ØRD i dag står solidt i markedet.

Erik Andersen drives af at se resultater. Det gælder både som kvægrådgiver og som leder for ØRDs 19 medarbejdere.

- En god dag på jobbet er, når jeg møder glade kolleger og landmænd, der synes, det er sjovt at være økologer. Hvis man selv kommer med en positiv indstilling, så bliver det som regel en god dag, siger direktøren.

Positivt energibundt

Han har ifølge medarbejderne let til grin og betegnes som altid positiv, med stort overblik; et energibundt, der går forrest i opgaverne, men også en chef, der er god til at holde på pengene.

- Erik er forretningsorienteret og har udvist stort lederskab og ansvar, siden han overtog ledelsen af ØKologirådgivning Danmark i 2018. I bestyrelsen er vi utroligt tilfredse med den måde, som han sammen med plantechef Claus Østergaard skaber resultater på, siger næstformand i bestyrelsen, Helle Borup Friberg, Økologisk Landsforening.

Fritiden bruger Erik Andersen lige så aktivt som arbejdstiden. Dels på sit hobbylandbrug i Jordrup ved Kolding, dels på cykel op ad bjergene i Frankrig om sommeren eller på ski ned ad dem om vinteren.

Økologirådgivning Danmark benytter lejligheden til at fejre Erik Andersen med en uformel reception for kunder, forretningsforbindelser og familie fredag 15. november klokken 13-16 i Sagros kantine, Majsmarken 1, Billund.

Økologirådgivning Danmark er et samarbejde mellem Økologisk Landsforening og Sagro. Økologirådgivning Danmark er landets største økologirådgivning med rådgivere, der udelukkende arbejder for og med økologi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce