Annonce
forside

Vejen er afhængig af andre rækker

VEJEN: Med et skuffende nederlag til Hatting-Torsted landede Vejen lige præcis på den syvendeplads i rækken, som kan betyde nedrykning.

Vejen er nu afhængig af, hvad de hold, som lander på næstsidstepladsen i andre rækker, har hentet af point. Men Vejen havde slet ikke behøvet at komme i denne situation, for hjemmeholdet startede på bedste vis ved at bringe sig foran 2-0 i sæsonens sidste kamp. Der var kun spillet godt 20 minutter, da måltavlen viste 2-0 til værterne.

Inden pausen fik gæsterne dog reduceret. I de sidste 45 minutter tilspillede Vejen sig flere chancer for at sætte tingene på plads, men desværre fungerede defensiven ikke optimalt, og det udnyttede Hatting-Torsted hele to gange, så gæsterne helt overraskende tog fra Vejen med tre point.

Vejen SF - Hatting/Torsted 2-3 (2-1).

Fodbold, jyllandsserien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce