Annonce
Vejen

Vejen Forsyning søger efter årsag til oversvømmelser i Skodborg

Flere ejendomme i Skodborg er ramt af oversvømmelser i kældre på grund af massivt regnvejr. Genrefoto: Morten Pape
En beboer på Nørregade i Skodborg har i forbindelse med kraftigt regnvejr tre gange i år oplevet oversvømmelser fra kloaknettet. Forsyningsselskab leder efter fejltilslutning. Store forventninger til et projekt med nyt minivådområde.

Skodborg: Der er et eller andet galt nede i jorden under Skodborg.

Massivt regnvejr har medført, at en beboer, der bor til leje i et hus i Nørregade, for tredje gang i år har oplevet, at vandet er skyllet op via toilettet i kælderen.

- Det var lort, papir og menstruationsbind, noget rigtigt svineri, lød det fra beboeren ifølge TV Syd.

Annonce

Problemer hos naboer

Også et par naboejendomme har oplevet problemer med oversvømmelser.


Skodborg blev kloaksepareret tilbage i 2010, så regnvandet burde ikke kunne løbe i kloaknettet.

Jørgen Lastein, formand for Vejen Forsyning


Vejen Forsynings formand, Jørgen Lastein, har sammen med forsyningsselskabets teknikere besigtiget skaderne, og han beklager, at Søren Jensen er blevet ramt igen. Første gang var tilbage i vinterferien, og anden gang var i begyndelsen af juni i forbindelse med et kraftigt regnvejr.

- Skodborg blev kloaksepareret tilbage i 2010, så regnvandet burde ikke kunne løbe i kloaknettet. Det kunne tyde på, at der et eller andet sted er en fejltilslutning, som der søges efter blandt andet med brug af videokamera, tilføjer formanden.

Årsagen til den seneste oversvømmelse skyldes fedtpropper i et stop i kloakken ud for plejehjemmet i Nørregade. Vejen Forsyning har nu besluttet at spule kloaknettet i området fire gange årligt, så fedtpropper undgås.

- Fedtpropper er skidt for kloaknettet. Vi kan konstatere, at længere tid med tørvejr betyder, at der ikke sker nok gennemstrømning, hvilket ikke er godt for rørene. Mere rensning af rørene er derfor det rigtige middel, konstaterer Jørgen Lastein.

Annonce

Nyt minivådområde

I forbindelse med besigtigelsen af skaderne og forholdene i Skodborg har Jørgen Lastein også hørt nærmere til det projekt med et minivådområde, som skal etableres på marker tilhørende landmanden Christian Lund på Skatkær.

- Projektet, som er undervejs i et samarbejde mellem Christian Lund og Vejen Kommune, vil betyde, at den nedbør, som falder, vil blive ledt til minivådområdet syd for ejendommen. Det betyder, at der ledes mindre vand til Skaftkær Bæk, som fortsætter ind mod Skodborg og på et tidspunkt bliver til en rørlagt bæk. Den rørlagte bæk løber under kirkeområdet samt videre under byen, fortæller Jørgen Lastein.

Vagttelefon

Det er akuttelefonen ved Vejen Forsyning, der skal tages i brug ved oversvømmelser forårsaget i kloaknettet.

Der er set flere tilfælde, hvor Vejen Kommune er forsøgt kontaktet.

Vejen Forsynings akuttelefon har nummer: 76 32 66 00

Arbejdet med etableringen af minivådområdet går i gang i sensommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce