Annonce
Vejen

Vejen Fotoklub viser bagsiden af velfærden

Klimaaftale. Foto: Per KJær

Vejen Bibliotek har tilbudt vægplads til en udstilling med fotografier, som stiller skarpt på bagsiden af vores velfærd. Seks fotografer er repræsenteret.

Vejen: Der er meget mere end alt det smukke og flotte, der kan fange vores opmærksomhed. Medaljen har også en bagside, som man siger, og det er netop den - bagsiden, som medlemmerne af Vejen Fotoklub senest har sat sig for at forevige.

Resultatet kan man opleve på Vejen Bibliotek, hvor seks medlemmer af fotoklubben i øjeblikket udstiller 15 billeder smukt præsenteret i glas og ramme. "Bagsiden af velfærden", er titlen på udstillingen, hvor fotograferne har fundet motiverne mange forskellige steder og ikke bare i Vejen Kommune.

Når udstillingen har været vist på biblioteket, er det tanken, at billederne kan udlånes til interesserede virksomheder, kontorer, butikker og lignende som har den fornødne vægplads, siger formanden for Vejen Fotoklub, Per Kjær.

Først var det fotografernes tanke at præsentere billederne på en væg i den gamle plastfabrik på Præstevænget, der om noget sted vel kan siges at være en bagside af velfærden.

Annonce

Udstillingen

Udstillingen "Bagsiden af velfærden" kan ses i bibliotekets betjente åbningstid. Udstillingen består af 15 billeder, der er monteret i rammer på 50 x 70 centimeter.

Vejen Fotoklub tæller 21 medlemmer.

Bænken: Foto: Kjeld Vellier

Årets fotograf

Her blev fotoklubben opfordret til i forbindelse med en fremtidig udstilling at vælge temaet "læsere", for måske kan billeder med dette tema oven i købet bruges som udsmykning på det ny bibliotek.

Vejen Fotoklub har i forvejen en udstilling med 10 billeder med temaet "på vej" på Sportshotel Vejen. Også her er fotoklubben blevet opfordret til at forberede en ny udstilling med et bestemt tema: sport.

- Det er opfordringer, som vi tager med i tænkeboksen, når vi skal lave nye udstillinger. I det hele taget møde vi en stor velvilje rundt omkring i kommunen, når vi spørger, om vi må udstille vores billeder, siger Per Kjær.

Tre gange om året udfordrer Vejen Fotoklub sine medlemmer til at bidrage med billeder i forbindelse med kåringen af årets fotograf. Det sker i slutningen af januar, og de tre temaer, som fotograferne har skullet forevige på forskellig vis, har været: et frit emne, "skilte" og mekanik".

Billederne vil senere blive vist på en udstilling på Vejen Bibliotek.

På vej tilbage til naturen. Foto: Per Kjær
Indgangsportalen forsvinder langsomt. Foto: Per Kjær
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen-fotograf bag kameraet i ny komedie

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce