Annonce
forside

Vejen frem er dialog

Læserbrev: Såvel KL som Danske Regioner og Staten har varslet lockout. Det burde ikke være nødvendigt i 2018. I alle håndbøger for konflikthåndtering står der på side 1, at vejen frem er dialog.

KL har varslet lockout af 250.000 medarbejdere. Mens de forudgående strejkevarsler fra lønmodtagerorganisationerne havde et langt mindre omfang.

Byrådsgruppen anerkender fuldt ud, at KL er en arbejdsgiverorganisation, som forhandler løn- og arbejdsvilkår med lønmodtagerorganisationerne. Vi finder blot ikke, at KL' udspil står i rimeligt forhold til de varslede strejker.

Vi støtter fuldt ud den danske model. Men det voldsomme arbejdsgiverudspil sætter den danske model på en alvorlig prøve. Man kunne have arbejdsgiverparterne mistænkt for at ville have ønske om at dræne fagforeningernes strejkekasser hurtigst muligt eller opnå et hurtigt regeringsindgreb, hvilket i realiteten vil lægge den danske model død på det offentlige arbejdsmarked.

Vi har stor sympati for lærerne, pædagogerne, sygeplejerskerne, sosu'erne m.fl. Statsministeren siger, at det går rimeligt godt i Danmark. Ved de foregående tre overenskomstforhandlinger, som stod i finanskrisens tegn, har lønmodtagerne vist tilbageholdenhed. Nu er det kun rimeligt, at de gode tider smitter af på de kommende overenskomster.

Vi opfordrer parterne til at sætte sig til forhandlingsbordet igen for at finde en ansvarlig løsning, som alle kan være tjent med. En så omfattende konflikt, som der er lagt op til, kan ingen være tjent. Det vil have en negativ indvirkning på det offentlige arbejdsmarked mange år frem i tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce