Annonce
Sydjylland

Vejen Garden vandt guld ved DM

Vejen Garden vandt endnu en gang guld ved DM for bygarder, og byen får stor ros af Landsgardeforeningen for endnu et velafviklet arrangement. Foto: Martin Ravn
31 garder fra hele landet dystede i weekenden ved DM for bygarder, der blev afviklet i Vejen. Byens garde løb med guldet igen i år.

VEJEN: Landsgardeforeningen afviklede i weekenden DM for bygarder i Vejen, hvor den lokale garde for to år siden fik stor ros for at stå som arrangør af arrangementet.

Vejen Garden vandt guld ved DM i 2017 og fik lov til at marchere hjem med guldet igen i år. Garden vandt flere discipliner, og det var en glad og stolt leder af Vejen Garden, Jørgen Schmidt, som efter præmieoverrækkelsen søndag eftermiddag udtalte til JydskeVestkysten:

- Det er fantastisk at vinde guld igen i år. Det er en forløsning, for det er altid svært at stille op igen, når man har vundet guld én gang. Vi har fundet på mange nye ting, har arbejdet utroligt hårdt og har videreudviklet vores program. Jeg er meget, meget tilfreds.

Annonce
Vejen Idrætscenter gør det fantastisk. Jeg har sjældent mødt SÅ imødekommende mennesker, som virkelig vil gøre alt for at løse de små problemer, der opstår undervejs.

Carsten Petersen, formand for Landsgardeforeningen

1200 gæster blev betjent

Formand for Landsgardeforeningen, Carsten Petersen, roser Vejen for at være formidabel til at afvikle så stort et arrangement.

Cirka 1200 gæster skulle bespises og indlogeres i Vejen. De overnattede på byens skoler og uddannelsesinstitutioner og spiste i Vejen Idrætscenter, hvor alt personale og en stor gruppe frivillige var kaldt ind.

- Vejen Idrætscenter gør det fantastisk. Jeg har sjældent mødt SÅ imødekommende mennesker, som virkelig vil gøre alt for at løse de små problemer, der opstår undervejs. Vi sætter virkelig pris på, at man her i Vejen er så dygtige til at afvikle mesterskabet, lyder det begejstret fra landsgardeforeningens formand.

Vejen Garden vandt guld ved DM for bygarder. Slagelse Garden vandt sølv, og Roskilde Garden vandt bronze.

DM for bygarder afvikles hvert andet år, og der dystes både i bymarch, koncerter og tattoo/show.

Dommerpanelet består af dommere fra både ind- og udland.

Mesterskaberne begyndte med en åbningsceremoni torsdag aften og fortsatte frem til søndag sidst på dagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce