Annonce
Vejen

Vejen har banket corona i bund: Mange smittede vælger at isolere sig uden for hjemmet

I Vejen Kommune foregår selvisolationen uden for eget hjem i samarbejde med Vejen Idrætscenter, som anviser lokaliteten. Arkivfoto: Chresten Bergh
Mange har brugt muligheden for ekstern selvisolation, oplyser direktør fra Vejen Kommune.
Annonce

Vejen: Vejen-borgere bliver smittet med corona i eget hjem. Det er den overordnede tendens, når Vejen Kommune går ind og leder efter mønstre.

- Indtil nu har smittetilfælde geografisk været fordelt ud over hele kommunen. Aldersmæssigt ligeså. I oktober var der en del smittetilfælde blandt medarbejdere på fødevarevirksomheder i Vejen Kommune, men den helt overordnede tendens er, at Vejen-borgerne bliver smittet i egen husstand og dernæst af bekendte og derefter på nogle arbejdspladser, oplyser direktør Henrik B. Larsen fra Vejen Kommune.


Indtil nu har smittetilfælde geografisk været fordelt ”godt” ud over hele kommunen. Aldersmæssigt ligeså.

Henrik B. Larsen, direktør i Vejen Kommune


Hver dag får kommunen oplysninger om nye smittede fra Styrelsen for patientsikkerhed.

- Hver dag sender Styrelsen for patientsikkerhed anonymiserede data til os. Vi laver ikke lister, kort eller tilsvarende, for det har ikke været nødvendigt. Vi kan umiddelbart se, at der har været diffus spredning. P.t. er der relativt få smittede, siger Henrik B. Larsen.

Fra 15. til 22. januar havde Statens Serum Institut blot registreret 26 nye smittede med covid-19 i Vejen Kommune.

Annonce

Mulighed for ekstern selvisolation

Covid-19 smittede borgere, der ikke har mulighed for selvisolation i eget hjem, kan komme i betragtning til selvisolation på en ekstern facilitet. I Vejen Kommune foregår selvisolation uden for eget hjem i samarbejde med Vejen Idrætscenter, som anviser et værelse.

- Vi har haft ganske mange, der har brugt muligheden. I første omgang er det kommunen, der betaler. Efterfølgende håber og forventer vi, at staten betaler regningen, siger Henrik B. Larsen.


Vi har haft ganske mange, der har brugt muligheden. I første omgang er det kommunen, der betaler. Efterfølgende håber og forventer vi, at staten betaler regningen,

Henrik B. Larsen, direktør i Vejen Kommune


Kriterier for ekstern selv-isolation

  • Du deler husstand med mange på et lille areal, hvor der ikke er optimal rumadskillelse.
  • Du deler husstand med en eller flere personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved covid-19, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig afstand fra.
  • Du deler husstand med andre personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med den smittede person om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, f.eks. på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, hvorfor risiko for smitte øges.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce